Γυναίκες Δώστε Βάση: Πως Συνδέεται η ΜΥΡΩΔΙΑ της Ευαίσθητης Περιοχής με την ΥΓΕΙΑ σας

1

Κατ” αρχάς, ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: ο κόλπος σας ΕΧΕΙ τη δική του μυρωδιά, ασχέτως με τους περίεργους πρώην που είχατε στο παρελθόν και σας έκαναν να νιώσετε άβολα.
Λίγα πράγματα κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται πιο ανασφαλείς από το να αναρωτιούνται το πως μυρίζουν εκεί κάτω, ειδικά πριν την εpωτική πράξη.

Αν αγχώνεστε για το αν ο κόλπος σας μυρίζει σαν μαργαρίτες και τριαντάφυλλα ή ένα εστιατόριο με θαλασσινά, σας έχουμε νέα.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πως μυρίζετε. Αλλά κάθε κόλπος έχει τη δική του ιδιαίτερη μυρωδιά. Είναι ένας συνδυασμός από τα φυσιολογικά βακτήρια που ζουν στο κόλπο σας, του τι τρώτε, τι ρούχα φοράτε, τα γενικότερα επίπεδα υγιεινής, πόσο ιδρώνετε και τι εκκρίνουν οι αδένες σας.

Το να χρησιμοποιείτε πάρα πολλά σαπούνια και αρώματα μπορεί να επηρεάσει τη φυσική ισορροπία του pH του κόλπου και να χειροτερέψει η κατάσταση. Όσο και να θέλατε να είναι αλήθεια, ο κόλπος δεν υποτίθεται ότι πρέπει να μυρίζει σαν κήπος με λουλούδια.

1. Ψαρίλα

Η ιδέα ότι ο κόλπος σας μυρίζει ψαρίλα σίγουρα είναι τρομακτικός και έχει τις καταβολές της στα πειράγματα των αγοριών στο σχολείο, αλλά αν όντως ισχύει τότε πιθανότητα από πίσω κρύβεται κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Η έντονη μυρωδιά ψαριού εκεί κάτω μπορεί να είναι σημάδι βακτηριακής κολπίτιδας, μιας μόλυνσης που συνδέεται με την ανισορροπία των βακτηρίων στον κόλπο ή τις τριχομονάδες.

2. Μεταλλική μυρωδιά

Η μεταλλική μυρωδιά είναι κοινή αμέσως μετά την περίοδό σας. Πρέπει να είναι προσωρινή, αλλά αν διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την περίοδό σας, ελέγξτε το με το γιατρό σας.

3. Μυρωδιά ζύμης/ψωμιού

Κάποιες λοιμώξεις συχνά δεν εκπέμπουν μυρωδιά, αλλά αν παρατηρήσετε λευκόρροια ή φαγούρα, καλύτερα να το ελέγξετε. Αυτή η μυρωδιά μπορεί να σας βοηθήσει να διακρίνετε μια μόλυνση από βακτηριακή κολπίτιδα ή άλλες λοιμώξεις.

4. Έντονη μυρωδιά

Αν η μυρωδιά του κόλπου σας είναι πιο έντονη απ” ότι συνήθως, ίσως σημαίνει ότι ιδρώνετε υπερβολικά ή φοράτε παντελόνια και εσώρουχα που σας στενεύουν και δεν αφήνουν χώρο στην περιοχή να «αναπνεύσει». Πλυθείτε με κάποιο ήπιο σαπούνι και φορέστε πιο χαλαρά ρούχα.

5. Σαπίλα

Αν ο κόλπος σας μυρίζει ξαφνικά σαν σακούλα σκουπιδιών, πηγαίνετε να δείτε το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν. Θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι χάσατε το ταμπόν σας εκεί μέσα (!) – συμβαίνει πολύ πιο συχνά απ” ό,τι φαντάζεστε.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *