Δασική έκταση του Δημοσίου που καταπατήθηκε είναι το οικόπεδο που βρέθηκαν οι 27 νεκροί

Διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου, είναι το οικόπεδο στο οποίο κατέφυγαν για σωτηρία και εν τέλει βρήκαν τον θάνατο 27 από τους συμπολίτες μας στη φονική πυρκαγιά, στο Μάτι.
Όπως έκανε γνωστό ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης είναι χαρακτηρισμένο ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται επ' αυτού η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας.
Επιπλέον, όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, η έκταση αυτή έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανένα νόμο από τους ισχύοντες από το 1977. Επίσης, έχει παραβεί τη νομοθεσία του 1337/83 νόμου Τρίτση περί περιφράξεων σε απόσταση 500 μέτρων από τον Αιγιαλό, και μάλιστα έχει περιτοιχίσει και τη δημόσια ζώνη μεταξύ του αιγιαλού και παραλίας.
Το ΥΠΕΝ έχει ζητήσει έλεγχο για τις ενέργειες της υπηρεσίας δόμησης ως προς την παράβαση του άρθρου 23 του 1337/83. Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *