Δείτε με ποιους… επισκέπτες κοιμάστε στο κρεβάτι

Ίσως δεν το γνωρίζατε, ή δεν μπορούσατε να φανταστείτε το πλήθος, αλλά
επάνω και γύρω από το…
κρεβάτι σας κατοικούν εκατομμύρια ζωντανοί οργανισμοί, που είναι τόσο μικροί, ώστε δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.
Ένα βρώμικο και σκοτεινό υπνοδωμάτιο είναι το τέλειο περιβάλλον για τους κοριούς. Σύμφωνα με μια 2013 έρευνα του 2013, οι κοριοί κάνουν "'κατάληψη" συνήθως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, σε διαμερίσματα και σε μονοκατοικίες. Αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα ρουφούν το αίμα και μπορεί να σας δαγκώσουν μέχρι και 500 φορές τη νύχτα. Μπορούν επίσης να επιβιώσουν για τρεις μήνες χωρίς τροφή και, συνήθως, αναζητούν καταφύγιο στις ρωγμές γύρω από την κρεβατοκάμαρα.
Εκτός από τους κοριούς, υπάρχουν και τα ακάρεα της σκόνης που επίσης ζουν κατά εκατομμύρια στο κρεβάτι σας. Είναι πολύ πιο μικρά από τους κοριούς και μπορούν να επιβιώσουν τρώγοντας μόνο τα νεκρά κύτταρα του δέρματος σας. Αφοδεύουν τουλάχιστον 20 φορές την ημέρα και τα περιττώματα τους μπορεί να προκαλέσουν ακόμη και άσθμα.
Τέλος, χιλιάδες μικρόβια, μπορεί να… παραμονεύουν σε μαξιλαροθήκες και κλινοσκεπάσματα. Μάλιστα το επικίνδυνο μικρόβιο MRSA μπορεί να μπει στο σώμα μας ακόμα και μέσω μικροεκδορών. Μόλις μολυνθεί ένα άτομο, θα εκδηλώσει δηλητηρίαση του αίματος και μπορεί να πεθάνει. Τα μικρόβια MRSA είναι ανθεκτικά στα αντιβιοτικά και στο 20% έως 50% των περιπτώσεων ο ασθενής δεν επιβιώνει.
Δυστυχώς, όσοι κοιμούνται με τα κατοικίδιά τους στον ίδιο χώρο, επιδεινώνουν την κατάσταση. Τα κατοικίδια αυξάνουν τον κίνδυνο της μόλυνσης από σκουλήκια, από ασθένειες των ζώων και από ψύλλους.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε 10 από τους πιο αποκρουστικούς απρόσκλητους επισκέπτες στο κρεβάτι σας.
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *