Δείτε πως επηρεάζει την υγεία μας ο φούρνος μικροκυμάτων…

Όλοι έχουμε ένα φούρνο μικροκυμάτων στο σπίτι μας και πολλοί
από εμάς τον χρησιμοποιούμε καθημερινά, καθώς μπορούμε ταχύτατα να ζεστάνουμε ένα φαγητό για κατανάλωση.
Όμως, μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τη χρήση των φούρνων μικροκυμάτων, καθώς φοβούνται πως η ακτινοβολία με την οποία ζεσταίνει τα τρόφιμα μπορεί να καταστρέψει τις θρεπτικές ουσίες ή ακόμη και να βλάψει και την υγεία μας.
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει αρκετά, καθώς δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν πως η χρήση των φούρνων μικροκυμάτων μπορεί να προκαλέσει απώλεια των θρεπτικών συστατικών.
Αντιθέτως, εξαιτίας του τρόπου και του χρόνου μαγειρέματος, επιτυγχάνεται η διατήρηση ορισμένων θερμοευαίσθητων βιταμινών και φυτοχημικών συστατικών. Επιπλέον, επειδή δε χρησιμοποιείται νερό, όπως γίνεται όταν βράζουμε κάτι, έχουμε μικρότερη απώλεια βιταμινών.
Πάντως θα πρέπει πάντοτε να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να αποδεικνύουν ποιες είναι οι επιπτώσεις της μακροχρόνιας κατανάλωσης τροφίμων, τα οποία έχουν εκτεθεί σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίας, από πιθανές διαρροές που μπορεί να παρουσιάζουν οι συσκευές. Για αυτό πρέπει πάντα να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας και να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα σκεύη.
Πηγη healthy news Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *