Δείτε πως η Google έκανε πιο δύσκολο να βρει κάποιος πειρατικές ταινίες [εικόνες]

1Η Google άλλαξε έναν αλγόριθμο της ώστε να γίνει πιο δύσκολο να βρει κάποιος δωρεάν πειρατικές ταινίες και μουσική μέσω torrents, από σάιτ όπως τα Pirate Bay, Isohunt και Torrentz.eu.

Η δραστική αυτή αλλαγή για το λογισμικό της Google ήρθε μόλις έναν μήνα μετά το δριμύ κατηγορώ του Robert Thomson, διευθύνοντος συμβούλου της News Corp, μητρικής εταιρείας των The Times και New York Post.

Ο Thomson αποκάλεσε την Google με επιστολή του προς την Ε.Ε ως την “ιδανική πλατφόρμα για την πειρατεία”.

Η Google ήδη από τον Αύγουστο του 2012 έχει λανσάρει το “Pirate”, που είναι σχεδιασμένο να “θάβει” στις αναζητήσεις site που παρέχουν πειρατικές ταινίες και μουσική.

Το τελευταίο update του Google’s anti-piracy προγράμματος είναι μακράν πιο αποτελεσματικό από το προηγούμενο, με κάποια site να έχουν υποχωρήσει κατά 98% στη λίστα αναζητήσεων της Google, σύμφωνα με το Searchmetrics.

Το πρόγραμμα επηρεάζει site που περιέχουν λέξεις και εκφράσεις όπως “download free movies,” “watch [όνομα ταινίας] online free,” online free movies,” “movies download,” “watch [όνομα ταινίας]” and “where can I watch [όνομα ταινίας] online”, αναφέρει ο ιδρυτής του Searchmetrics, Marcus Tober.

Κάποια από τα πιο δημοφιλή site για torrent όπως τα Kickass.to, Thepiratebay.se, Torrentz.eu και το Isohunt, τα movie4k.to, free-tv-video-online.me καθώς και το downloads.nl έχουν καταποντιστεί από την Google.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *