Δείτε πώς θα εξαφανίσετε τους επίμονους λεκέδες εύκολα και έξυπνα!

3Λερώθηκε το αγαπημένο σας ρούχο και δεν ξέρετε πώς θα το καθαρίσετε; Μην πανικοβάλλεστε! Υπάρχουν πολύ απλοί και εύκολοιτρόποι που μπορείτε να κάνετε τα ρούχα σας να φαίνονται σαν καινούρια, χωρίς να καταστρέψετε τα υφάσματα.

Δείτε πώς θα εξαφανίσετε τους

Λεκέδες από αίμα: Βάλτε πάνω στον λεκέ απορρυπαντικό ρούχων και κρύο νερό. Το ζεστό νερό δεν είναι αποτελεσματικό, καθώς όχι μόνο τον εξαπλώνει, αλλά καταστρέφει και το ύφασμα.

Λεκέδες από κόκκινο κρασί: Αν λερώσετε το λευκό ρούχο σας με κόκκινο κρασί, ρίξτε στον λεκέ λίγο ούζο. Θα φύγει αμέσως. Επειτα, πλύντε το κανονικά.

Λεκέδες από κραγιόν: Τρίψτε το σημείο του λεκέ με φυτικό λίπος, όπως φυτίνη και μετά πλύντε το.

Λεκέδες από λάδι: Υπάρχουν δύο απλοί τρόποι για αυτήν την περίπτωση. 1. Βάλτε στον λεκέ απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το για λίγη ώρα. Στη συνέχεια, πλύντε το ρούχο στο χέρι ή το πλυντήριο. 2. Ρίξτε στον λεκέ λίγο αλάτι και αφήστε το για περίπου μισή ώρα. Πλύντε το ρούχο μετά κανονικά.

Λεκέδες από make-up: Βάλτε στον λεκέ υγρό απορρυπαντικό ή υγρό ντεμακιγιάζ, μη λιπαρό.

Λεκέδες από τσίχλα: Βάλτε το ρούχο στην κατάψυξη, για να σφίξει η τσίχλα και στη συνέχεια ξεκολλήστε τα κομματάκια της.

Λεκέδες από ντομάτα: Ρίξτε άφθονο υγρό απορρυπαντικό στον λεκέ και περιμένετε λίγο. Επειτα, πλύντε κανονικά το ρούχο.

Λεκέδες από καφέ: Τρίψτε τον λεκέ με λίγο αλάτι και αφήστε μία μικρή ποσότητα πάνω του για περίπου μία ώρα. Μετά, πλύντε το ρούχο κανονικά.

Λεκέδες από παγωτό: Βάλτε πάνω διάλυμα απορρυπαντικού και στη συνέχεια διάλυμα αμμωνίας και ξιδιού. Επειτα, πλύντε κανονικά.

Λεκέδες από γρασίδι: Βάλτε στον λεκέ λευκό οινόπνευμα και τρίψτε ελαφρά το ύφασμα. Ξεβγάλτε το με κρύο νερό και στη συνέχεια πλύντε το κανονικά.

Πηγή

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *