Δείτε πώς να βουρτσίσετε τα δόντια σας χωρίς…οδοντόκρεμα!

1Η σωστή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για την υγεία των ούλων και των δοντιών σας, διαδικασία που περιλαμβάνει φυσικά το βούρτσισμα των δοντιών σας.

Οι οδοντόκρεμες περιέχουν μια σειρά από τεχνητές αρωματικές ύλες, χημικά προϊόντα, γλυκαντικές ουσίες και συντηρητικά. Αν προτιμάτε μια πιο φυσική επιλογή ή απλά δεν έχετε οδοντόκρεμα ή σόδα (ένα κλασικό υποκατάστατο για την οδοντόκρεμα), υπάρχει μια ποικιλία διαφορετικών και ασφαλών τρόπων για να βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Χρησιμοποιήστε μόνο την οδοντόβουρτσά σας

Βουρτσίστε τα δόντια σας χωρίς καθόλου νερό για να απομακρύνετε την πλάκα και τις τροφές που έχουν συσσωρευτεί στα δόντια σας. Αν και δεν είναι αποτελεσματικός τρόπος στην εξουδετέρωση των οσμών, το στεγνό βούρτσισμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της ασθένειας των ούλων.

Στεγνό βούρτσισμα

Βουρτσίστε χρησιμοποιώντας σκέτο νερό και θαλασσινό αλάτι. Βρέξτε την οδοντόβουρτσά σας και βάλτε μια πρέζα αλάτι της θάλασσας στην επιφάνειά της. Αν οδοντόβουρτσά σας στεγνώσει προτού τελειώσετε το βούρτσισμα, βάλτε πάλι λίγο νερό και περισσότερο αλάτι.

Οξυζενέ

Χρησιμοποιήστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου (το γνωστό σε όλους “οξυζενέ” με συγκέντρωση από 3% και κάτω) για να βοηθήσετε τα δόντια σας να μείνουν λευκά και καθαρά. Μουλιάστε τις τρίχες της οδοντόβουρτσάς σας στο οξυζενέ και αρχίστε το βούρτσισμα.

Πηλός και αλάτι

Ανακατέψτε λευκό πηλό με θαλασσινό αλάτι, βραστό νερό και έλαιο μέντας. Παρασκευάστε αυτό το μείγμα σε μικρές παρτίδες καθώς χαλάει εύκολα. Χρησιμοποιήστε 100γρ. λευκό πηλό, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι, μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και αρκετό νερό που βράζει για να δημιουργήσει μια κρεμώδη υφή. Ο λευκός πηλός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της αντοχής των δοντιών και να στην πρόληψη της τερηδόνας.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Το θαλασσινό αλάτι είναι διαβρωτικό και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα με σιδεράκια στα δόντια.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο περιστασιακά (όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα). Η παρατεταμένη χρήση του μπορεί να βλάψει το σμάλτο σας και να αποδυναμώσει τα δόντια σας. Η ζημιά στο σμάλτο δεν μπορεί να αντιστραφεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *