Δείτε τους ομορφότερους δρόμους για να περπατήσεις στον κόσμο [εικόνες]

1Ο δρόμος είναι πρόκληση, είναι κάλεσμα στο άγνωστο, είναι περιπέτεια… κάθε μονοπάτι επάνω σε αυτή τη Γη γίνεται εμπειρία που χτίζει το δικό του «Μύθο»!

Δρόμοι που έχουν αφήσει ιστορία, είτε για την απαράμιλλη ομορφιά τους, είτε για την ιστορική τους αξία, είτε γιατί από εκεί έχει περάσει σχεδόν όλος ο πλανήτης, φιλοξενούνται σε αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό που σε τέτοιες δύσκολες εποχές σε ταξιδεύει… δίχως ναύλα.
Για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια κάντε κλικ εδώ

1. Piccadilly Circus στο Λονδίνο: Ένα από τα πιο γνωστά σημεία της πόλης. Το έχουν ακουστά μέχρι… και οι πέτρες! Διάσημο για τα night – club, τα θέατρα και τα κόκκινα λεωφορεία που σε γυρίζουν στην πόλη.

2. Champs Elysees, Παρίσι: Αυτή η πόλη τα έχει όλα! Και μόνο που ακούς τον προορισμό, δεν χρειάζονται συστάσεις. Θεωρείται ένας από τους ομορφότερους δρόμους του πλανήτη. Πολυτελή ξενοδοχεία, πανάκριβα καταστήματα, πανέμορφα καφέ… Παρίσι…!

3. La Rambla, Μπαρτσελόνα: Ισπανία: Ο δρόμος που δεν κοιμάται ποτέ… Είναι πάντα γεμάτο από τουρίστες. Καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά, street performers.

4. Via Dolorosa – Ιερουσαλήμ – Ισραήλ: Γνωστός ως «ο δρόμος των θλίψεων». Η Via Dolorosa στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ ανιχνεύει το παραδοσιακό μονοπάτι όπου ο Ιησούς περπάτησε από τον τόπο της απόφασης του Πόντιου Πιλάτου στο Γολγοθά για τη σταύρωσή του. Είναι το πιο ιερό χριστιανικό μονοπάτι του κόσμου. Ο πιο γνωστός από τους 14 σταθμούς από όπου περπατούν οι Χριστιανοί για πάνω από χίλια χρόνια είναι το Πραιτώριο, όπου ο Ιησούς πήρε πάνω του το σταυρό και η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.

5. Las Vegas Strip – Νεβάδα – Αμερική: Καζίνο! Εκθαμβωτική πολυτέλεια, με τουρίστες από όλο τον κόσμο.

6. Nanjing Road – Σανγκάη – Κίνα: Ο πιο μακρύς εμπορικός δρόμος του κόσμου. Παντού αντίκες και πολύ φαγητό! Ενα εκατομμύριο επισκέπτες σε καθημερινή βάση.

7. Via Appia – Ρώμη – Ιταλία: Προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο, λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει. Ο περίπατος στα μονοπάτια χαρακτηρίζεται ως αξιομνημόνευτος.

8. Nevsky Prospekt – Αγία Πετρούπολη – Ρωσία: Η Βενετία του βορρά, η αριστοκρατική πόλη της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, είναι ένα μέρος γεμάτο ομορφιές και αξιοθέατα που έχει αποτελέσει έμπνευση πολλών λογοτεχνών και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ιστορία. Η λεωφόρος Νιέφσκι είναι ο πιο διάσημος δρόμος της πόλης, με πολλά αξιοθέατα πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια, παλάτια, μουσεία και καθεδρικούς ναούς, αλλά και κατοικίες. Εκτείνεται σε 4,5 χιλιόμετρα και είναι προσβάσιμη από πέντε σταθμούς του μετρό και τέσσερις γέφυρες.

9. Paseo de la Reforma – Μεξικό: Ο κεντρικός δρόμος Paseo de la Reforma, θα σας κάνει να καταλάβετε άμεσα γιατί το Mexico χαρακτηρίζεται σαν το Manhattan της λατινικής Αμερικής. Σε αυτόν τον όμορφο δρόμο βρίσκονται πολλά μνημεία συμπεριλαμβανομένου και του πολύφωτογραφημένου Μνημείου της Ανεξαρτησίας.

10. Broadway – Νέα Υόρκη: Πλατεία Τάιμς και Μπροντγουέι. Η Times Square (Πλατεία Τάιμς) είναι ένα κομβικό σημείο στην καρδιά του Μανχάταν, στη συμβολή των οδών Brodway και Seventh Avenue. Το 1904 είναι η χρονιά που πήρε το οριστικό της όνομα, από τη γνωστή εφημερίδα New York Times που εγκαταστάθηκε στον 25ο ουρανοξύστη, τοποθετώντας την πρώτη επιγραφή από νέον που έδειχνε συνεχώς ειδήσεις. Μέχρι το 1970, ήταν το πιο παρακμιακό μέρος της πόλης, αφού κατείχε το ρεκόρ της υψηλότερης εγκληματικότητας και ήταν εγκατεστημένα άπειρα sex shops και στριπτιζάδικα με όλα τα παρελκόμενα. Σήμερα η πλατεία αυτή αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα του αμερικανικού καταναλωτισμού, με τεράστιες οθόνες από τη χρηματιστηριακή εταιρία Nasdaq, το MTV, την Coca Cola, τα Macdonalds, κ.ά., που μετατρέπουν την νύχτα σε μέρα. Αξίζει να γίνει μία αναφορά και στο πασίγνωστο στους θεατρόφιλους Broadway, το οποίο βρίσκεται λίγο πιο κάτω. Η συνοικία περιλαμβάνει γύρω στα 40 θέατρα και μαζί με το αντίστοιχο West End στο Λονδίνο, αποτελούν τα υψηλότερου επιπέδου θέατρα του κόσμου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *