Δεν κάνει «διπλό» ούτε με… αίτηση

1Ούτε την υποβιβασμένη Καλλονή κατάφερε να κερδίσει η ΑΕΚ, με το «διπλό» να μοιάζει με άγνωστη λέξη για τον Γκουστάβο Πογέτ και τους παίκτες του, που συνέχισαν και στη Μυτιλήνη το αρνητικό σερί.

Η ΑΕΚ προβληματίζει μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο, κάτι που φαίνεται τόσο από την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα στα εκτός έδρας ματς, όσο και από τα αποτελέσματα τα οποία δεν έρχονται ούτε με… αίτηση.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν να κερδίσουν μακριά από το «σπίτι» τους για κάτι περισσότερο από 2,5 μήνες, με το τελευταίο «διπλό» να καταγράφεται στις 17 Ιανουαρίου 2016, όταν η «Ένωση» είχε αποδράσει από τους Ζωσιμάδες με 0-2, χάρη στα γκολ των Βάργκας και Μπαρμπόσα για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Από τότε η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα του Πογέτ στα εκτός έδρας ματς είναι απογοητευτική.

Ήττα στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο, ισοπαλία με Ηρακλή και Αστέρα και στη συνέχεια εκτός έδρας ήττα «σοκ» από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, μέχρι τη χθεσινή λευκή ισοπαλία στη Μυτιλήνη με την… υποβιβασμένη Καλλονή.

Αναλυτικά τα τελευταία 5 εκτός έδρας ματς της ΑΕΚ

7/2 Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0
20/2 Ηρακλής – ΑΕΚ 1-1

7/3 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0

20/3 Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0

3/4 Καλλονή – ΑΕΚ 0-0

Γενικότερα η ΑΕΚ φαίνεται πως δυσκολεύεται μακριά από το ΟΑΚΑ, τόσο στο επιθετικό, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η «Ένωση» έμεινε για τρίτο σερί εκτός έδρας ματς χωρίς γκολ, πράγμα που φανερώνει τη γενικότερη επιθετική δυστοκία των επιθετικών του Πογέτ στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σκοράρει μόλις 12 φορές μακριά από το ΟΑΚΑ, ποσοστό σχετικά μικρό αν δει κανείς τα 29 εντός έδρας ματς που έχουν πετύχει οι παίκτες του Πογέτ.

Αν μάλιστα δει κανείς τα εκτός έδρας γκολ των ομάδων που απαρτίζουν την πρώτη πεντάδα, θα διαπιστώσει πως η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελευταία θέση, έχοντας πετύχει δυο γκολ λιγότερα από τον Πανιώνιο που έχει 14.

Προβληματισμός υπάρχει και για το ανασταλτικό κομμάτι, με την ΑΕΚ να έχει δεχθεί 12 γκολ σε ματς εκτός έδρας, την ώρα που στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει δεχθεί μόλις 6 γκολ τη φετινή σεζόν.

Οι παραπάνω παράγοντες, σαφώς έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στη συγκομιδή της «Ένωσης» αφού οι 6 ισοπαλίες και οι 4 εκτός έδρας ήττες «μαρτυρούν» πως θα μπορούσε να έχουν μπει στο βαθμολογικό σακούλι περισσότεροι πόντοι.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *