Τελευταία Νέα

Δεν ξανάγινε: Οι Αυστριακοί ακροδεξιοί βρίζουν την Ελλάδα με σύνθημα “τα λεφτά μας είναι για τον λαό μας”!

1Η στάση της Αυστρίας στο ελληνικό ζήτημα, τόσο όσον αφορά στην οικονομική κρίσή, αλλά και στο προσφυγικό, ποτέ δεν ήταν φιλική προς την χώρα μας.

Πρόσφατο παράδειγμα η πρωτοβουλία της να συγκαλέσει στη Βιέννη μίνι σύσκεψη για το προσφυγικό, χωρίς να προσκαλέσει την χώρα μας.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πρώτο, όπως άλλωστε θα ήταν και αναμενόμενο, το εθνικιστικο κόμμα του οποίου μάλιστα οι δυνάμεις αυξάνονται συνεχώς.

Σε μια από τις πρόσφατες εκστρατείες του μάλιστα, χρησιμοποίησε ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα, τυπώνοντας αφίσες «Τα λεφτά μας είναι μόνο για το λαό μας», ζητώντας στην ουσία την απομόνωση της Ελλάδας, από τις πηγές χρηματοδότησης τη Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την ίδια ώρα καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Αυστρία μετά το ισχυρό προβάδισμα του εθνικιστικού κόμματος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.Μπορεί ο ρόλος του προέδρου στη χώρα να είναι περιορισμένος, ωστόσο, τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση μεταπολεμικά σχεδόν σβήστηκαν από τον πολιτικό χάρτη.

Για πρώτη φορά κανένας υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού και του Λαϊκού κόμματος δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της Αυστρίας.

Πολλές είναι πλέον οι φωνές που ζητούν από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν να παραιτηθεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *