Δεν πλενουν τα χερια ενας στους δυο,μετα απο τουαλετα

1Έξι στους τέσσερις άντρες δεν μπαίνουν στον κόπο να πλύνουν τα χέρια τους όταν τελειώνουν με την τουαλέτα, αποκαλύπτει μία νέα ευρωπαϊκή έρευνα.

Παρότι δε οι γυναίκες υποτίθεται ότι είναι πιο σχολαστικές στο θέμα της καθαριότητας, το 40% παραδέχονται ότι μοιράζονται την ίδια κακιά συνήθεια με τους προαναφερθέντες άντρες.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε τουαλέτες σε όλη την Ευρώπη για λογαριασμό μίας βρετανικής εταιρείας προϊόντων υγιεινής, είναι η μεγαλύτερη του είδους για το πλύσιμο των χεριών.

Οι ερευνητές της εταιρείας Initial τοποθέτησαν στις τουαλέτες ένα εξελιγμένο σύστημα καταγραφής, το οποίο είναι σχεδιασμένο να αυξάνει την συχνότητα πλυσίματος των χεριών.

Το σύστημα αποτελείται από αισθητήρες που τοποθετούνται στα πόμολα και στα δοχεία σαπουνιού, ώστε να καταγράφει πόσοι μπαίνουν στις τουαλέτες και πόσοι σαπουνίζουν μετά τα χέρια τους.

Με αυτό τον τρόπο οι ερευνητές συνέλεξαν ανώνυμα στοιχεία για 100.000 Ευρωπαίους που μπήκαν στις τουαλέτες, διαπιστώνοντας ότι το 62% όσων χρησιμοποίησαν τις ανδρικές τουαλέτες και το 40% όσων χρησιμοποίησαν τις γυναικείες, δεν έπλυναν στη συνέχεια τα χέρια τους.

Το σύστημα, που λέγεται Initial Hygiene Connect, διαθέτει επίσης οθόνη LCD, η οποία τοποθετείται έξω από τις τουαλέτες και αναγράφει σε αληθινό χρόνο πόσοι πλένουν τα χέρια τους.

Η έρευνα έδειξε πως μόλις άρχισαν να παρατίθενται τα στοιχεία αυτά, η συμπεριφορά των πολιτών άλλαξε άρδην και έπειτα από 2 ημέρες το 80-85% όσων χρησιμοποιούσαν τις τουαλέτες έπλεναν πλέον τα χέρια τους.

Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει πως όταν χρησιμοποιούμε την τουαλέτα, τα χέρια μας μπορεί να φέρουν έως 100 εκατομμύρια μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό.

Επιπλέον, τα άπλυτα χέρια είναι κύρια αιτία μετάδοσης νοσημάτων όπως η γρίπη, οι ιώσεις και οι γαστρεντερίτιδες.

Επομένως, έχει ζωτική σημασία το καλό πλύσιμο μετά τη χρήση της τουαλέτας.

Πηγη τα νεα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *