ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ: «Τώρα που ο Έμπολα έφτασε στο Τέξας, θα μολυνθούν κι άλλοι»

1Ένας κορυφαίος επιστήμονας που εργάστηκε στο παρελθόν στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ προειδοποιεί ότι ο θανατηφόρος ιός Έμπολα θα εξαπλωθεί τώρα που εμφανίστηκε στο Τέξας. Ο Δρ.Jesse L.Goodman είπε ότι το κοινό δεν πρέπει να πανικοβαλλεται, αν
και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί για το χειρότερο.

«Είναι πρέπον να υπάρχει ανησυχία σε πολλά μέτωπα», δήλωσε ο Γκούντμαν, σύμφωνα με την Washington Examiner.

«Πρώτον, είναι μια τραγωδία για τον ασθενή και την οικογένεια και επίσης, ένα άγχος για τις επαφές τους, τους εργαζόμενους της υγειονομικής περίθαλψης και την κοινωνία στο σύνολό της. Δεύτερον, φαίνεται ότι αρκετός κόσμος εκτέθηκε πριν το άτομο μπει σε απομόνωση και είναι πολύ πιθανό ότι μία, ή περισσότερες από τις επαφές του, θα μολυνθούν», είπε.

Ο Goodman πρόσθεσε ότι η επιδημία θα πρέπει να περιοριστεί στην Αφρική, εάν είναι η εξάπλωση της ασθένειας να σταματήσει.

«Αν κάποιος δεν συμφωνούσε πριν, το να τεθεί η επιδημία στην Αφρική υπό έλεγχο, είναι μια απόλυτη ανάγκη και απαιτεί τεράστια προσπάθεια και παγκόσμια δέσμευση τώρα και για καιρό. Αυτό είναι ένα θέμα όχι μόνο για την πρόληψη του θάνατου και της δυστυχίας στην Αφρική, αλλά, καθώς αυτή η υπόθεση ήρθε στις ΗΠΑ, για την παγκόσμια ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Goodman δήλωσε ότι η υπόθεση στο Ντάλας και ένα δεύτερο κρούσμα που αναφέρθηκε σήμερα, θα έχει ως αποτέλεσμα την εξάπλωση της νόσου.

«Ενώ υπάρχει η προσδοκία ότι αυτή η υπόθεση και πιθανώς και μελλοντικές, μπορούν να περιοριστούν, είναι σημαντικό να μην υπάρχει υπερβολική αυτοπεποίθηση και συνεχώς, τώρα και στο μέλλον, να επανεξετάσουμε, τόσο το πώς ο ιός συμπεριφέρεται και επίσης, τη δημόσια υγεία και την ιατρική ανταπόκριση για να δούμε τι μπορεί δυνητικά να βελτιωθεί», είπε.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *