Δημογραφικός θάνατος: Το 2012 έτος με τις λιγότερες γεννήσεις εδώ και 30 χρόνια!

9Η υπογεννητικότητα θεριεύει με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αργοπεθαίνει. Ο ερχομός στην επιφάνεια έκθεσης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) σχετικά με τον αριθμό των γεννήσεων το 2012 δείχνει την τραγικότητα της κατάστασης. Σύμφωνα με την έκθεση οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2011, ποσοστό ασυνήθιστα υψηλό. Και ενώ μειώνονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι κατά το ίδιο έτος αυξήθηκαν κατά 5%. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., το 2012 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 16.299 άτομα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Προβλήματα, όμως, δημιουργούνται και με τους γάμους καθώς αυτοί μειώθηκαν κατά 9,78% από 55.099 το 2011 σε 49.170 το 2012.

Σε όλα αυτά, βεβαίως, σημαντικό ρόλο παίζει η λαίλαπα του μνημονίου και της αντεθνικής – αντιλαϊκής πολιτικής από τους εγχώριους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλύφων. Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, και οι βαθιές περικοπές στους μισθούς αποτρέπουν τα ζευγάρια στο να κάνουν παιδί ή αν έχουν ήδη δεν το σκέφτονται καν για άλλο. Αυτό, άλλωστε, φαίνεται από το γεγονός ότι το 2012 υπήρξε το έτος με τις λιγότερες γεννήσεις εδώ και τουλάχιστον 30 χρόνια, με την υπογεννητικότητα να χτυπάει κόκκινο.

Στον αντίποδα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι θάνατοι, καθώς πέρυσι πέθαναν 116.670 Έλληνες έναντι 111.099 το 2011. Το ποσοστό αύξησης των θανάτων ανέρχεται στο 5%, ενώ αναδεικνύεται και το γεγονός ότι τα επόμενα χρόνια, αν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, η Ελλάδα θα μετατραπεί σταδιακά σε μια χώρα γερασμένων, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θα είναι λαθρομετανάστες.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *