ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΣΟΚ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ! «Δεν τους εμπιστευόμαστε, είναι ψεύτες» λέει η πλειοψηφία – Ανοίγει η ψαλίδα με τη Ν.Δ., αντέχει η ΧΑ, «σφαγή» στα μικρότερα κόμματα!

1Προβάδισμα 7,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία ALCO για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που διενεργείται μετά την ψήφιση των νέων μέτρων. Ειδικότερα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15% έναντι 21,3% της ΝΔ. Ακολουθούν Χ. Αυγή 6,8%, ΚΚΕ 5,4%, ΔΗΠΑΡ 3,6%, Λαϊκή Ενότητα 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, ΑΝΕΛ 2,1%, Πλεύση Ελευθερίας 2,0%, Ποτάμι 1,8%.

Άλλο κόμμα δήλωσε το 4,2%, Λευκό το 4,4% ενώ αποχή το 11,9%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 25,4%, ΣΥΡΙΖΑ 17,9%, Χ. Αυγή 8,1%, ΚΚΕ 6,5%, ΔΗΠΑΡ 4,3%, Λαϊκή Ενότητα 3,1%, Ένωση Κεντρώων 3,0%, ΑΝΕΛ 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,4%, Ποτάμι 2,2%.

Τα άλλα ευρήματα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα άλλα ευρήματα της έρευνας. Στο ερώτημα πώς κρίνουν τα νέα μέτρα για ασφαλιστικό-φορολογικό, το 65% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα βρίσκει απαράδεκτα, το 31% αναγκαίο κακό, ενώ μόλις το 1% τα κρίνει θετικά. Ποσοστό 3% των ερωτηθέντων αρνήθηκε να απαντήσει.

Πλήγμα έχει επέλθει στην εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων προς τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Εμπιστεύεστε ή όχι τον Α. Τσίπρα;» 75% των ερωτηθέντων απάντησε όχι, ενώ 17% ναι. Ποσοστό 8% δεν απάντησε.

Για τη φράση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή «κατηγορήστε μας για αυταπάτες, όχι ότι είπαμε ψέμματα» το 74% πιστεύει ότι είπαν ψέμματα και μόλις το 17% ότι είχαν αυταπάτες!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *