Δημοσκόπηση Ε.Πανά: 9,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β.Ελλάδα! – Ανετα τρίτο κόμμα ο Λαϊκός Σύνδεσμος με 9,7%

Ανετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όρια της αυτοδυναμίας, επτακομματική Βουλή και με τρίτη δύναμη τον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, δείχνει δημοσκόπηση της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ε.Πανά, οι οποίοι κατά τεκμήριο δίνουν τις πλέον αξιόπιστες δημοσκοπήσεις τόσο στις εθνικές εκλογές του 2012, όσο και στις δημοτικές/περιφερειακές εκλογές και ευρωεκλογές τον περασμένο Μάϊο.

Αν σκεφθούμε ότι από το δείγμα απουσιάζει η Α’ και η Β’ Αθήνών και το Υπόλοιπο Νομού Αττικής, όπου ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκός Σύνδεσμος καταγράφουν τα μεγαλύτερα πανελλαδικά, ποσοστά τους και οι περιοχές αυτές εκλέγουν κυβέρνηση, τότε ο μεν ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία (ίσως του την στερήσει οριακά η είσοδος και έβδομου κόμματος στην Βουλή, αφού τις 10 μονάδες διαφορά με τη ΝΔ πιθανόταατα θα τις έχει), ο δε Λαϊκός Σύνδεσμος είνα κοντά στο 10%.

Σε ότι αφορά το Ποτάμι, στην δημοσκόπηση στην Βόρειο Ελλάδα πιέζεται κάτω από το 5%, κάτι που σημαίνει ότι θα κυμανθεί περί το 6%.

Ας δούμε όλα τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της ομάδας Πανά, η οποία έδωσε με ακρίβεια σχεδόν όλα τα εκλογικά αποτελέσματα από το 2012 μέχρι σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: 30,6%

ΝΔ: 21,1%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,7%

ΠΟΤΑΜΙ: 4,7%

ΠΑΣΟΚ: 6,0%

ΚΚΕ: 5,6%

ΑΝΕΛ: 4,0%

Με την αναγωγή γίνεται σαφές ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκεται πάνω από 10% και είναι η μόνη πολιτική δύναμη που συνεχώς κερδίζει παρά το γεγονός ότι την πολεμούν όλα τα άνομα συμφέροντα.

Οι δημοσκοπήσεις που γίνονται από ιδιωτικές εταιρείες, κατόπιν παραγγελίας και οι οποίες πληρώνονται αδρά, δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια την εγκυρότητα των αντίστοιχων του καθηγητή Πανά. Είναι δημοσκοπήσεις-κατά παραγγελία που λένε την “αλήθεια” που βολεύει τους παραγγελιοδόχους και κάποιους άλλους. Τα κόμματα ή τα μεγάλα κανάλια που θέλουν να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Είναι δημοσκοπήσεις συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Ακολουθούν οι κάρτες με τα ποσοστά για τις επιμέρους Περιφέρειες:

Κεντρική Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: 28,6%

ΝΔ: 22,3%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 9,4%

ΠΟΤΑΜΙ: 4,5%

ΠΑΣΟΚ: 6,2%

ΚΚΕ: 5,4%

ΑΝΕΛ: 3,4%

Δυτική Μακεδονία

ΣΥΡΙΖΑ: 32,2%

ΝΔ: 19,9%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 10,7%

ΠΟΤΑΜΙ: 3,4%

ΠΑΣΟΚ: 7,6%

ΚΚΕ: 7,9%

ΑΝΕΛ: 5,6%

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

ΣΥΡΙΖΑ: 32,7%

ΝΔ: 19,6%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,2%

ΠΟΤΑΜΙ: 6,0%

ΠΑΣΟΚ: 5,3%

ΚΚΕ: 6,3%

ΑΝΕΛ: 5,1%

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *