Διήμερη περιοδεία του πρωθυπουργού στην Κρήτη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Διήμερη περιοδεία στην Κρήτη ξεκινάει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας στις 11 το πρωί θα επιθεωρήσει την πορεία ολοκλήρωσης του έργου στο δρόμο Ηράκλειο – Μεσαράς, ένα έργο πνοής για την περιοχή, που εδώ και 15 χρόνια αναμένει την ολοκλήρωσή του.

Οι εργασίες για την κατασκευή του δρόμου, στο τμήμα από την Αγία Βαρβάρα έως τον Απομαρμά που ξεκίνησαν το 2016, βαδίζουν προς την ολοκλήρωσή τους και η παράδοση του δρόμου είναι θέμα ημερών, γεγονός που έρχεται να ικανοποιήσει ένα αίτημα χρόνων της περιοχής, που σχετίζεται όχι μόνο με την μείωση του χρόνου μετακίνησης από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο, αλλά κυρίως σε ότι αφορά την αυξημένη οδική ασφάλεια που θα παρέχει.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα εγκαινιάσει το τμήμα του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης, Γούβες – Χερσόνησος που παραδόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες ημέρες, παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Αποτελεί, μάλιστα, τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα εγκαινιάσει το ολοκληρωμένο υδραυλικό έργο στο φράγμα Αποσελέμη.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί το Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στις 19:30 θα επισκεφθεί το Χουδέτσι, όπου βρίσκεται και το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος και θα πραγματοποιήσει σύντομο χαιρετισμό, σε εκδήλωση στην οποία θα απευθύνουν ομιλίες και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη, ο Σπύρος Δανέλης, ο Ρος Ντέιλι και ο Θεόδωρος Δουλουμπέκης.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις 19:30 στο Κλειστό Γυμναστήριο Εθνικού Σταδίου Χανίων.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *