ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Απίστευτη απάτη από σχολή οδηγών!

5Ένα απίστευτο περιστατικό εξαπάτησης σε βάρος πολίτη αλλά και του δημοσίου, στήθηκε στα Χανιά με ιθύνοντα νου, έναν εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών.

Ο εκπαιδευτής όχι μόνο χορήγησε πλαστό δίπλωμα και καρπώθηκε τα χρήματα του δημοσίου από τα παράβολα των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων, αλλά για να είναι πειστικός, έστησε και ολόκληρο σκηνικό εξέτασης!

Όλα άρχισαν όταν μια 32χρονη γυναίκα απευθύνθηκε στον εν λόγω εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών προκειμένου να κάνει μαθήματα, να δώσει εξετάσεις και να πάρει δίπλωμα. Ο εκπαδευτής φρόντισε με συνοπτικές διαδικασίες να σκηνοθετήσει τις εξετάσεις.

Έτσι, η 32χρονη έδωσε θεωρητικές «εξετάσεις» στο κομπιούτερ… του γραφείου του εκπαιδευτή! Για τις πρακτικές εξετάσεις όμως, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρο σκηνικό με τη συνδρομή… συμπρωταγωνιστών! Η πορεία έγινε απογευματινή ώρα στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews, o εκπαιδευτής είχε φέρει δυο γνωστούς του, οι οποίοι προσποιήθηκαν ότι ήταν οι εξεταστές. Κάθισαν στο πίσω μέρος του εκπαιδευτικού αυτοκινήτου, υπέβαλαν τη γυναίκα στις γνωστές δοκιμασίες όπως παρκάρισμα, αναστροφή και οδηγική ικανότητα και όταν ολοκληρώθηκε η εξέταση την ενημέρωσαν ότι πέρασε.

Περιχαρής η γυναίκα περίμενε το επόμενο χρονικό διάστημα να παραλάβει το δίπλωμά της από τα Χανιά. Μετά από μεγάλη καθυστέρηση, ο εκπαιδευτής της έδωσε το δίπλωμα που φυσικά ήταν πλαστό και το οποίο προμηθεύτηκε από την Αθήνα!

Όταν άρχισε να γίνεται στενός ο κλοιός για τον κατηγορούμενο εκπαιδευτή, εκείνος κάλεσε την 32χρονη να πάει στο γραφείο του κρατώντας το δίπλωμά της, προκειμένου να προχωρήσει σε -δήθεν- διόρθωση του πατρώνυμού της και να κάνει – δήθεν – συμπληρωματικές εξετάσεις.

Η 32χρονη πριν πάει, απευθύνθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Εκεί της πρότειναν να πάει στη σχολή οδηγών συνοδεία μυστικού αστυνομικού που θα υποδυόταν τη φίλη της. Όταν έφτασαν στη σχολή, απουσίαζε ο εκπαιδευτής και έτσι η υπάλληλός του, κάλεσε την 32χρονη να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Όταν η “φίλη” (αστυνομικός) ρώτησε «αφού έχει εκδοθεί το δίπλωμα τι χρειάζονται οι εξετάσεις;» δεν έλαβε απάντηση.

Ο εκπαιδευτής οδηγών οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της πλαστογραφίας μετά χρήσης. Την προηγούμενη Δευτέρα η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο έκρινε ένοχο τον εκπαιδευτή οδηγών, επιβάλλοντάς του ποινή 12 μηνών με αναστολή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *