Διαιτητές Super League: “Δεν δεχόμαστε τη στοχοποίηση από ΚΕΔ και Χούμπελ”

Διαιτητές Super League: "Δεν δεχόμαστε τη στοχοποίηση από ΚΕΔ και Χούμπελ"

Οι διαιτητές της Super League με επιστολή τους σε ΚΕΔ, ΕΠΟ και Χέρμπερτ Χούμπελ εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους για τη δήλωση του Αυστριακού, δηλώνουν τρομοκρατημένοι και τονίζουν ότι δεν δέχονται τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους.

Ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Χέρμπετ Χούμπελ, με δήλωση του την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) τόνισε πως στο Βόλος – Ολυμπιακός έγιναν ξεκάθαρα και προφανή λάθη και τάχθηκε υπέρ της παραδειγματικής τιμωρίας των διαιτητών.

Οι διαιτητές και βοηθοί της Super League 1, οι οποίοι έχουν ήδη προχωρήσει σε επ' αόριστον αποχή από τα καθήκοντά τους, ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τη δήλωση του Αυστριακού και όπως σας ενημέρωσε το Sport24.gr την Πέμπτη (27/12) ετοίμαζαν πιθανούς τρόπους αντίδρασης.

Από την πρώτη στιγμή ο πιο πιθανός φαινόταν να είναι επιστολή σε ΚΕΔ, ΕΠΟ και Χέρμπερτ Χούμπελ. Αυτή η οδός ακολουθήθηκε. Οι διαιτητές και οι βοηθοί της Super League 1 δηλώνουν τρομοκρατημένοι και τονίζουν ότι δεν δέχονται "την δημόσια διαπόμπευσή μας, τη μείωση της προσωπικότητας μας και τη στοχοποίησή μας, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, πόσο μάλλον από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χούμπελ αλλά και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας".

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΚΕΔ, ΕΠΟ ΚΑΙ ΧΟΥΜΠΕΛ:

"Αξιότιμοι Κύριοι,

Παρακολουθώντας αποσβολωμένοι και πλέον «τρομοκρατημένοι» τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (μία ακόμη τρομοκρατική επίθεση εις βάρους συναδέρφου μας, μηνύσεις και ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη συναδέρφων μας, με την κατηγορία της δωροδοκίας), προσπαθώντας να καθησυχάσουμε τις οικογένειές μας, να αναπτερώσουμε την ψυχολογία και το ηθικό μας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κάθε δυσκολία που ήδη αντιμετωπίζουμε και πρόκειται να αντιμετωπίσουμε στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έρχεστε εσείς (μέλη της ΚΕΔ και ο κύριος Χούμπελ) με τις επίσημες δηλώσεις σας, τις οποίες χαρακτηρίζουμε τουλάχιστον ατυχείς έως απαράδεκτες, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονική στιγμή που αυτές έγιναν, να δώσετε το τελειωτικό χτύπημα στην ψυχολογία μας, αίροντας ουσιαστικά την μέχρι τώρα εμπιστοσύνη σας προς τα πρόσωπά μας, μειώνοντάς μας ως προσωπικότητες και καταδεικνύοντάς μας εμμέσως ως τους πλέον υπεύθυνους για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης, κύριε Χούμπελ δεν σας είδαμε ποτέ να επιδεικνύετε την ίδια τόλμη και αποφασιστικότητα βγαίνοντας δημόσια και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που κατά καιρούς βάλλουν κατά ΕΠΟ, ΚΕΔ, Διαιτητών, FIFA/UEFA με ανακοινώσεις και δηλώσεις, στοχοποιώντας ανθρώπους και δυναμιτίζοντας το ήδη τεταμένο κλίμα που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες των προηγμένων ποδοσφαιρικά πρωταθλημάτων, καθώς και μεγάλων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων διοργανώσεων, διαπιστώνει κανείς πως γίνονται και εκεί σημαντικά λάθη, από κορυφαίους μάλιστα διαιτητές, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα τεχνολογικά εφόδια (περισσότερες κάμερες, γραμμή offside, goal line technology) και καλύτερη εκπαιδευτική κατάρτιση. Δεν είδαμε όμως ποτέ τις αντίστοιχες επιτροπές διαιτησίας των χωρών αυτών και της FIFA/UEFA να βγαίνουν δημόσια να κατακρίνουν, να καταδικάζουν, να διαπομπεύουν και να στοχοποιούν τους διαιτητές τους για μία λάθος απόφασή τους. Αντίθετα, τους στηρίζουν και προσπαθούν, εντοπίζοντας τις όποιες αδυναμίες τους, να τους κάνουν ακόμη καλύτερους.

Τα προβλήματα δεν λύνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο στις «οικογένειες» (όπως τουλάχιστον εσείς χαρακτηρίζετε τη μεταξύ μας σχέση).

Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και δεχόμαστε την όποια αγωνιστική κριτική και «τιμωρία» μας. Εξάλλου μόνο εντοπίζοντας και αναγνωρίζοντας τα λάθη μας μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι.

Δεν δεχόμαστε όμως αγαπητοί κύριοι-συνάδερφοι την δημόσια διαπόμπευσή μας, τη μείωση της προσωπικότητας μας και τη στοχοποίησή μας, προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, πόσο μάλλον από τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA κ. Χούμπελ αλλά και από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Μην ξεχνάτε πως εκτός από διαιτητές-αθλητές είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και απαιτούμε σεβασμό, πρωτίστως από ΕΣΑΣ…

Με εκτίμηση

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ-ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ SUPERLEAGUE 1"

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *