ΔΙΑΤΡΗΤΗ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής
Σαν βόμβα εν αιθρία, έσκασε η είδηση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή της “Χρυσής Αυγής” Ελευθέριου Συναδινού και η αποχώρησή του από το Εθνικιστικό κόμμα!
Αυτή η αποχώρηση του Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού είναι ομολογουμένως πάρα πολύ ηχηρή – μη έχουσα καμιά σχέση με τις προηγούμενες αποχωρήσεις βουλευτών της “Χρυσής Αυγής” – αφού μιλάμε για τον ευρωβουλευτή που ομολογουμένως παρήγαγε αξιόλογο εθνικό έργο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και για τον λόγο αυτό ήταν το καύχημα των Χρυσαυγιτών! Ο Ελευθέριος Συναδινός, ωστόσο, ανεβάζει υπέρμετρα το θερμόμετρο της υποβόσκουσας πολιτικής, ιδεολογικής και υπαρξιακής κρίσεως στη “Χρυσή Αυγή” με τα όσα αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του από το κόμμα:
Φοβερές καταγγελίες του ευρωβουλευτή Συναδινού…
Όταν λέγει πως, επέλεξε να θέσει τον εαυτόν του στη διάθεση του πολιτικού σχηματισμού της Χρυσής Αυγής, βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι υπάρχει ισχυρότατη θέληση αλλά και δυναμική πρωτοβουλία να εκπονηθεί σοβαρό σχέδιο τόσον αναφορικά με την έξοδο της Ελλάδας από τη δοτή κρίση, όσο και με τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας, ανεξαρτήτως πολιτικού ή άλλου κόστους… Σημειώνοντας, ότι με λύπη του διαπίστωσε πως εντός του κινήματος δημιουργήθηκε σταδιακά ένας στενός κύκλος άεργων προσώπων, με μηδενική προθυμία να αναλάβουν έστω και την ελάχιστη πρωτοβουλία να ανταποκριθούν στον παλμό ενός πένητος λαού και μιας εθνικά εξευτελισμένης χώρας. Ποτέ έως σήμερα δε δέχτηκε να συμβιβαστεί ή και να δεχτεί εκπτώσεις σε θέματα που αφορούσαν στην ηθική του, στα πιστεύω του και στην αξιοπρέπεια του. Και δεν προτίθεται να το πράξει ειδικά τώρα που η πατρίδα του δοκιμάζεται περισσότερο από ποτέ… Τι μας καταγγέλλει λοιπόν ο κ. Συναδινός; Μας καταγγέλλει πως στη “Χρυσή Αυγή” αποφασίζουν σύμφωνα με το πολιτικό τους κόστους; Δηλαδή, όπως συναποφασίζουν και στα άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα; Μας καταγγέλλει πως δεν υπάρχει σοβαρό σχέδιο από την πλευρά της “Χρυσής Αυγής” για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας της Πατρίδος μας; Μας καταγγέλλει πως το κόμμα της “Χρυσής Αυγής” γέμισε άεργους; Μας καταγγέλλει πως δεχόταν πιέσεις για να κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω του; Από ποιους κ. Νίκο Μιχαλολιάκο; Ε… τώρα πια οφείλετε να ενημερώσετε τους ψηφοφόρους της “Χρυσής Αυγής” αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού για το τι ακριβώς συμβαίνει στη “Χρυσή Αυγή”!
Στάσιμη η “Χρυσή Αυγή”…
Μόλις χθες στο πρωτοσέλιδο άρθρο μου στην Κυριακάτικη Ελεύθερη Ώρα, έγραφα τα παρακάτω, χωρίς να γνώριζα την είδηση ανεξαρτητοποίησης του ευρωβουλευτή της “Χρυσής Αυγής” Ελευθέριου Συναδινού, αφού το κείμενό μου γράφτηκε την Παρασκευή: «Από φοβερή εσωστρέφεια, χαρακτηρίζεται η “Χρυσή Αυγή”. Η οποία, από τη στιγμή που έγινε Κοινοβουλευτικό Κόμμα δεν έκανε καμιά ανανέωση του δυναμικού της πρώτης γραμμής της, μη εντάσσοντας στους κόλπους της υγιή και άφθαρτα πατριωτικά στοιχεία! Δεν ενέταξε στους κόλπους της προσωπικότητες της Κοινωνίας μας, που θα της έδιναν τη δύναμη της εκτίναξης των εκλογικών της ποσοστών, όπως ακριβώς έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που κόμματα με την ίδια ιδεολογική πλατφόρμα με τη “Χρυσή Αυγή”, είτε έγιναν κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση με ισχυρά ποσοστά! Επίσης, η ακραία πολλές φορές ρητορική της, παρ΄ ότι εξόχως πατριωτική, δεν επιτρέπει την εκτίναξή της και την κρατάει στα ίδια ποσοστά που κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές»!
Αντιδρούσαν στη “Χρυσή Αυγή” όταν έλεγα αλήθειες…
Ωστόσο, πολλάκις κατά το παρελθόν, με παρρησία είχα αναφερθεί σε άρθρα μου – κόντρα στους καιρούς – στα εσωτερικά προβλήματα της “Χρυσής Αυγής”, χωρίς ποτέ να σκεπάσω αυτά τα προβλήματα “κάτω από το χαλί”, όπως επιχείρησαν πολλοί δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στους ψηφοφόρους του εθνικιστικού Κινήματος, πως τάχατες, η “Χρυσή Αυγή” ήταν ένα κόμμα συμπαγές! Έτσι, θα ήθελα να φρεσκάρω τη μνήμη σας, αναφέροντας πως σε άρθρο μου στις 13 Ιανουαρίου 2017, έγραφα: «“Χωρίζουν” Μιχαλολιάκος – Κασιδιάρης; Γιατί, από ότι μαθαίνουμε, ο πρώτος που χάρηκε για το ότι χάλασε ο παραλίγο “αρραβώνας” Χρυσής Αυγής – Καρατζαφέρη, είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο οποίος είναι υπέρ του πολιτικού ανοίγματος της Χρυσής Αυγής σε στελέχη του πατριωτικού χώρου – όχι Μνημονιακούς – αντίθετα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο οποίος θέλει το κόμμα “κλειστό” και ελεγχόμενο από τον δικό του πολιτικό περίγυρο, στον οποίο μάλλον δεν ανήκει πλέον ο Ηλίας Κασιδιάρης! Κάποιοι επιπρόσθετα θεωρούν, ότι στήνεται ένα νέο “μαγαζί” που επικεφαλής θα είναι ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός»! Ήταν η πρώτη φορά που ευθέως έκανα λόγο για προβλήματα του Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Ελευθέριο Συναδινό! Αναφορές μου, που προκάλεσαν τη διάψευση της είδησής μου με Δελτίο Τύπου από τη “Χρυσή Αυγή”! Όπως επίσης, σε άρθρο μου στις 19 Φεβρουαρίου 2017 έγραφα και ενημέρωνα: «Από την άλλη και επί της σοβαρής ουσίας, ο κ. Επιτήδειος, όπως και ο άλλος Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, αντιστράτηγος ε.α Ελευθέριος Συναδινός, ήταν επιλογές του Ηλία Κασιδιάρη! Είναι ένα από τα πολλά σημεία τριβής και έντονης διαμάχης μεταξύ των Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη»!
Τριγμοί με την αποχώρηση Κουκούτση…
Ή όπως αποκάλυπτα στις 6 Μαρτίου 2017: «Η αποχώρηση από τη “Χρυσή Αυγή” και η δήλωση ανεξαρτητοποίησης από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, του Βουλευτή Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση, είναι για πολλούς βόμβα μεγατόνων. Όχι όμως για τους γνωρίζοντες! Ωστόσο, όπως και να έχει το πράγμα, αυτή η αποχώρηση είναι πολύ μεγάλης πολιτικής σημασίας. Διότι, πραγματοποιείται σε ένα κόμμα που στους πολίτες είχε παγιωθεί η εντύπωση πως επρόκειτο για ένα κόμμα και μια κοινοβουλευτική ομάδα, του χαρακτήρα μπετόν αρμέ! Παρ΄ ότι όμως, πολλοί επαΐοντες δείχνουν να ξαφνιάζονται από αυτήν την αποχώρηση – θα ακολουθήσουν κι άλλες – ο υπογράφων το παρόν κείμενο επανειλημμένως ανάδειξε από την Ελεύθερη Ώρα, μεγάλα προβλήματα στο Εθνικιστικό κόμμα της “Χρυσής Αυγής”! Που μπορεί να πίκρανε αρκετούς φίλους, αλλά δυστυχώς παρουσίασε κατ΄ ελάχιστο την κατάσταση που επικρατεί στη “Χρυσή Αυγή”! Με αυτήν την αποχώρηση θα ενσκήψουν όχι μόνο προβλήματα πολιτικά αλλά και ιδεολογικά!
Οι συζητήσεις με τον Καρατζαφέρη επέφεραν το πρώτο ρήγμα!
Πρώτα απ΄ όλα να θυμηθούμε, όταν πρώτος έγραψα στο άρθρο μου της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2016 “Ο Μιχαλολιάκος …χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη”, φέρνοντας στο φως τις υπόγειες συζητήσεις του Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πολιτικό που “υποχρέωσε” την 15μελή κοινοβουλευτική του ομάδα (ΛΑΟΣ) να ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο. Ο οποίος συμμετείχε στην προδοτική κυβέρνηση Παπαδήμου με τέσσερεις Υπουργούς, που δημιούργησε το καταστροφικό PSI. Αυτές οι υπόγειες διαδρομές του Νίκου Μιχαλολιάκου για συνεργασία με έναν ιδεολογικά εκπεσόντα πρώην ηγέτη του Πατριωτικού χώρου, επέφερε καίριο πλήγμα στη συνοχή του σκάφους της “Χρυσής Αυγής”, δυσαρεστώντας Βουλευτές και στελέχη του Εθνικιστικού Κινήματος!
Βαθύτερα τα προβλήματα της Χρυσής Αυγής!
Ας θυμηθούμε επίσης, τι έγραφα μεταξύ των άλλων σε άρθρο μου στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017: «…Είναι παράδοξο σε μια Ελλάδα που είναι τελευταία σε όλες τις διεθνείς οικονομικές μετρήσεις, στην οποία επί 7 χρόνια συντελείται ένας Αρμαγεδδών, όταν όλα τα Εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης αυξάνουν ραγδαία τα ποσοστά τους (στην Αυστρία παρά λίγο να γίνουν κυβέρνηση και στην Γαλλία είναι το πρώτο φαβορί), στη χώρα μας η “Χρυσή Αυγή” να έχει πιάσει “ταβάνι” στα εκλογικά αλλά και δημοσκοπικά αποτελέσματα της! Τελικά, προβληματίζονται στη Χρυσή Αυγή; Αναζητούν το αίτιο της μη εκλογικής τους έκρηξης; Μήπως είναι πολλά τα προβλήματα, μη μπορώντας να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους…»; Θεωρώ πως αυτή η τελευταία αναφορά μου ήταν “προφητική” και είναι ο κύριος λόγος της διαφαινόμενης διάσπασης της Χρυσή Αυγής!
Ιδεολογική η κόντρα Μιχαλολιάκου – Κασιδιάρη;
Επίσης, στις 15 Μαρτίου 2017 έγραφα: «…Είχαμε έγκαιρα μιλήσει για βαθύ ρήγμα στη “Χρυσή Αυγή” και εν μέρει επιβεβαιωθήκαμε με την ανεξαρτητοποίηση του Βουλευτή της Μεσσηνίας Δημήτρη Κουκούτση. Ωστόσο, θεωρούμε, ότι θα υπάρξουν περαιτέρω εκρήξεις, γιατί η “Χρυσή Αυγή” είναι ένα καζάνι που βράζει…”! Και για να κλείνω και να μην σας κουράζω περαιτέρω, θα αναφερθώ στο άρθρο μου της 18ης Μαΐου 2017, όπου αναφερόμουν στην προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου: «…η προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου ήταν αποτέλεσμα της συμπεριφοράς Κασιδιάρη; Να θυμίσουμε πως, τον Οκτώβριο του 2013 έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων αποχωρώντας ο Ηλίας Κασιδιάρης από το γραφείο του Ανακριτή, μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, τόσο ο ίδιος, όσο και οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, προπηλάκισε κάμεραμαν του Ειδησεογραφικού Πρακτορείου Reuters και απώθησε φωτορεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, μη “μπορώντας” να συγκρατήσει το θυμό του και τα νεύρα του! Ωστόσο, αυτή η βίαιη συμπεριφορά του, δυο ημέρες μετά, προκάλεσε την προφυλάκιση του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου! Αφού, επί της ουσίας ο Ηλίας Κασιδιάρης, εξέθεσε τους Δικαστές και τους Εισαγγελείς περί της απόφασης για τη μη προφυλάκισή του και οι οποίοι πλέον θα εκτίθονταν εάν δεν προφυλάκιζαν το Νίκο Μιχαλολιάκο! Από τη στιγμή που όλο το πολιτικό Σύστημα βοούσε κατά της Δικαιοσύνης για τη μη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη…»! Ολοκληρώνοντας, η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” θα πρέπει να δημιουργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κομματικό – ιδεολογικό ηλεκτροσόκ διά μέσω Συνεδρίου της, αν δεν θέλει να αποτελέσει το κόμμα, ένα ακόμη πυροτέχνημα στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος μας!!
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτής [email protected] www.egerssi.gr Labels Άρθρα Αναγνωστών, Πολιτικά Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *