Δοκιμαστική πτήση και προσγείωση για επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο της κινεζικής LinkSpace

Δοκιμαστική πτήση και προσγείωση για επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο της κινεζικής LinkSpace

twitter/LinkSpace

Την υψηλότερή του πτήση πραγματοποίησε επιτυχώς πρωτότυπο πυραύλου της κινεζικής LinkSpace, το οποίο στη συνέχεια μπόρεσε να προσγειωθεί- ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Space.com, η LinkSpace Aerospace Technology Group εκτόξευσε τον πύραυλο Reusable Launch Vehicle T5 στις 10 Αυγούστου στο πεδίο δοκιμών Μανγκάι, της επαρχίας Κινγκχάι. Σύμφωνα με εκπροσώπους της LinkSpace, ο πύραυλος πέταξε για 50 δευτερόλεπτα, φτάνοντας σε ύψος 300,4 μέτρων.

On August 10, LinkSpace’s third rocket free flight test was successful in Mangai, Qinghai province. The flight time is 50 seconds, the height of flight is 300.4 meters. pic.twitter.com/yTwhJdlMVm

— Linkspace (@Linkspace_China) 11 Αυγούστου 2019

Η πτήση της 10ης Αυγούστου είναι η τρίτη ελεύθερη πτήση (χωρίς ο πύραυλος να είναι συνδεδεμένος με το έδαφος) του πυραύλους RLV-T5. Ο πύραυλος έχει ύψος 8,1 μέτρα και βάρος περίπου 1,5 τόνους. Στις 27 Μαρτίου είχε πραγματοποιήσει μια μικρή πτήση 20 μέτρων και στις 19 Απριλίου 40 μέτρων.

pic.twitter.com/tKqLCQcjXx

— Linkspace (@Linkspace_China) 16 Αυγούστου 2019

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2014 από τον Χου Ζενγιού με σκοπό την ανάπτυξη επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων για εκτοξεύσεις φορτίων μέχρι 200 κιλών, σε τροχιές σε ύψος 500 χλμ. Η LinkSpace στοχεύει στην ανερχόμενη αγορά εκτοξεύσεων μικρών δορυφόρων, με σχέδια για εκτοξεύσεις σε χαμηλότερα κόστη από τους ανταγωνιστές. Σύμφωνα με το Reuters, η πρώτη εκτόξευση στο διάστημα εκτιμάται πως θα μπορούσε να λάβει χώρα το 2021.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *