Δωρεάν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στην ημερίδα «Education Evolution»

Δωρεάν εργαστήρια για εκπαιδευτικούς στην ημερίδα «Education Evolution»

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Education Evolution: οι προκλήσεις των εκπαιδευτικών στην ψηφιακή εποχή», εκτός από τις κεντρικές ομιλίες και τα πάνελ με εκπροσώπους σχολείων και εταιρειών, θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στη διεξαγωγή δωρεάν εργαστηρίων πάνω στη χρήση καινοτόμων εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις αίθουσες διδασκαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν μια σειρά από εργαστήρια για τη χρήση καινοτόμων εργαλείων, όπως:

• WordPress – πλατφόρμα δημιουργίας ιστολόγιων για τις ανάγκες της τάξης

• microbit – το πιο δημοφιλές εκπαιδευτικό εργαλείο στη Μεγάλη Βρετανία, που αλλάζει τον τρόπο διδασκαλίας των θετικών επιστημών στα σχολεία

• Minecraft – το παιχνίδι που διδάσκει στα παιδιά βασικές αρχές προγραμματισμού κ.ά.

• Microsoft Teams – ένας κόμβος για ομαδική συνεργασία και συνομιλία που φέρνει πιο κοντά τους μαθητές

• Skype in the Classroom – ένα εργαλείο που καταρρίπτει τα όρια της σχολικής τάξης, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με άλλους καθηγητές και μαθητές από όλο τον κόσμο

• OneNote Class Notebook – ένα ψηφιακό σημειωματάριο που αργά ή γρήγορα θα αντικαταστήσει τα τετράδια

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τη Socialinnov, τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Found.ation, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με δωρεάν είσοδο για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, φοιτητές παιδαγωγικών σχολών και σε στελέχη εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τα νέα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο The HUB Events, Αλκμήνης 5, στην Αθήνα. Πραγματοποιείτε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Tech Talent School for Educators, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος».

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.educationevolution.gr/. Να σημειωθεί πως οι εγγραφές στα εργαστήρια θα γίνουν την ημέρα της εκδήλωσης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Socialinnov είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εστιάζει στην εξάλειψη του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων και του μεγάλου ποσοστού ανεργίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η οικοδόμηση καλύτερων μαθησιακών εμπειριών για την εκπαίδευση των νέων ή των μη προνομιούχων κοινωνικών ομάδων, προκειμένου να τους δοθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό μέλλον. H Socialinnov ξεκίνησε τη δράση της το 2013 ως ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, της πλατφόρμας καινοτομίας και τεχνολογίας που εδρεύει στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα «Tech Talent School for Educators» δημιουργήθηκε το 2019 ως μέρος του ευρύτερου προγράμματος «Tech Talent» της Socialinnov και υποστηρίζεται από τη Microsoft (Philanthropies), την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Alumni Engagement Innovation Fund του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με στόχο να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν πώς οι Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) μπορούν να ενισχύσουν τη διδασκαλία και τη μαθησιακή εμπειρία και να επιτρέψουν στους μαθητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες του 21 αιώνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο [email protected] .

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *