Δώνης: “Δείγμα ανάπτυξης η ανανέωση του Κουρμπέλη”

Δώνης: "Δείγμα ανάπτυξης η ανανέωση του Κουρμπέλη"

Ο Γιώργος Δώνης στην καθιερωμένη συνέντευξη του στη "NOVA" αναφέρθηκε στην ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη αλλά και στη συνεργασία του με τον Τσάβι Ρόκα.

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε στην κάμερα της "Nova" για την ανανέωση του συμβολαίου του Δημήτρη Κουρμπέλη, για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και τα επόμενα σημαντικά παιχνίδια, αλλά και για τον Τσάβι Ρόκα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε αρχικά για το ματς με τον Παναιτωλικό:

«Νομίζω ότι το έχουμε πει πολλές φορές ότι το κάθε παιχνίδι είναι μια διαφορετική ιστορία και δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις. Πολλές φορές οι προπονήσεις σε προδιαθέτουν αλλά βλέπεις άλλα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι το ματς με τον Παναιτωλικό ήταν το πιο μέτριο μας παιχνίδι από τον Ολυμπιακό και μετά. Είχαμε σοβαρό πρόβλημα στο να απειλήσουμε την αντίπαλη εστία.

Παρότι είχαμε μεγάλο ποσοστό κατοχής της μπάλας δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε προβλήματα στην αντίπαλη εστία. Πιο συγκεκριμένα δεν μπορούσαμε να περάσουμε την μπάλας ανάμεσα στις ζώνες. Δεν κρατάγαμε τη μπάλα καλά. Δεν χρησιμοποιούσαμε τα άκρα μας καλά. Γενικώς ήταν ένα παιχνίδι που η συνολική απόδοση ήταν μέτρια και κάτω του μετρίου ορισμένες στιγμές.

Σ’ αυτό που στάθηκα όμως και μετά το ματς όταν είδα και τα πράγματα με μεγαλύτερη ηρεμία ήταν ακόμα και όταν έχεις αυτή την απόδοση και χάνεις 4-5 μεγάλες ευκαιρίες πρέπει να βρεις τον τρόπο να βάλεις γκολ. Σε τέτοια ματς θα πρέπει να βρίσκεις τρόπο να παίρνεις τη νίκη . Εμείς δεν τα καταφέραμε. Θεωρώ ότι χάσαμε μια σημαντική ευκαιρία να αναρριχηθούμε στην βαθμολογία.

Σίγουρα στο επόμενο ματς πρέπει να εμφανιστούμε καλύτεροι αλλά το σημαντικότερο είναι να πάρουμε τη νίκη. Όταν περνάνε τόσα παιχνίδια και έχουμε κάνει μόνο τρεις νίκες και παίζουμε καλά κόντρα στους μεγάλους αντίπαλους φαίνεται σαν να έχουμε κάποιο πρόβλημα. Είναι σαν η ανάπτυξη μας να μην πηγαίνει καλά και θα πρέπει να το κοιτάξουμε. Εμείς θέλουμε να δημιουργούμε νικητές και για να γίνει αυτό πρέπει να κερδίζουμε. Τα επόμενα τρία ματς αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Αστέρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πορεία μας».

«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ»

Για το αν με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα θα προτιμούσε κάθε Κυριακή τα ντέρμπι τόνισε:
«Δεν μπαίνω σ΄αυτή τη διαδικασία. Πολλά πράγματα τα αναλύουμε με βάση τη στατιστική. Άλλες φορές η στατιστική λέει αλήθεια και άλλες όχι. Παραδείγματος χάρη αν κάτσει κάποιος να δει τις τελικές που είχαμε απέναντι στην ΑΕΛ και την Ξάνθη και αυτές που κάναμε απέναντι στον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορέσει να πιστέψει ότι στα δύο ματς δεν βάλαμε ούτε ένα γκολ και στο άλλο πετύχαμε δύο. Πολλές φορές το θέμα μπορεί να είναι συγκυριακό.

Όποιο και να είναι το θέμα όμως εμείς θα πρέπει να το λύσουμε. Ανεξάρτητα ποιος είναι ο αντίπαλος θα πρέπει να βρούμε τρόπο να παίρνουμε νίκες και να μαζεύουμε βαθμούς. Μπορεί να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα ντέρμπι και να θέλουμε να έχουμε καλή εικόνα αλλά σε κάθε ματς είναι σημαντικοί οι τρεις βαθμοί, ώστε να μπορέσουμε να είμαστε στα play off.

Εγώ δεν μπαίνω στη διαδικασία να συγκρίνω τα παιχνίδια. Εμείς ειδικά στα εντός έδρας πρέπει να πιέζουμε τον αντίπαλο και να παίρνουμε τη νίκη. Γενικότερα αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν δεν πάρεις νίκες δεν μπορείς να έχεις και στόχους».

«ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΙΝΤ»

Ο Γιώργος Δώνης μίλησε και για την απουσία του Ζαχίντ και τον Μπουζούκη:
«Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να δίνουμε περιθώριο χρόνου. Η ομάδα είχε βρει μια χημεία με τον Ζαχίντ σε ελεύθερο ρόλο, τον Κουρμπέλη σαν καθαρό 6αρι και τον Χατζηγιοβάνη στη γραμμή. Όταν λοιπόν μας λείπει ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί σημείο αναφοράς στη δημιουργία μας σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Αυτό συμβαίνει σ' όλες τις ομάδες. Θέλω να σταθούμε στον Γιάννη Μπουζούκη. Σ' ένα εκτός έδρας ματς που και η υπόλοιπη ομάδα δεν ήταν καθόλου καλή ήταν απόλυτα φυσικό να επηρεαστεί και ο Γιάννης. Πολλές φορές γινόμαστε αντιφατικοί μ' όσα λέμε.

Από τη μία λοιπόν λέμε, ότι ο Γιάννης δεν μπορεί να παίξει καλά στην άκρη όταν συγκλίνει προς τα μέσα και γιατί δεν παίζει στην φυσική του θέση ως δεκάρι. Από την άλλη όταν παίζει ως δεκάρι και μπορεί να μην είναι τόσο καλός λέμε ότι δεν ανταποκρίθηκε. Εμείς ξέρουμε ότι ο Γιάννης είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να προσφέρει είτε όταν συγκλίνει προς τα μέσα είτε όταν αγωνίζεται σε κλειστούς χώρους.

Είτε στην αρχή είναι ο Γιάννης μέσα είτε στην πορεία του παιχνιδιού μπαίνει ως αλλαγή δεν έχει καμία σημασία για μένα. Σημασία έχει, ότι ο Μπουζούκης είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ καλός, που μπορεί να ανταποκριθεί τόσο ως οργανωτής όσο και σαν winger που συγκλίνει από έξω προς τα μέσα. Το έκανε και πέρυσι το κάνει και φέτος».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Κουρμπέλη ο Δώνης είπε:
«Είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο γιατί διατηρήσαμε έναν παίκτη που είναι αρχηγός της ομάδας και βασικός με την Εθνική. Η ανάπτυξη της ομάδας δεν πρέπει να είναι μόνο αγωνιστική. Πρέπει να δίνουμε αισιοδοξία στον κόσμο για να προχωρήσει το πρότζεκτ που «τρέχουμε». Πρέπει να δείξουμε ότι η κατάσταση στον σύλλογο έχει ομαλοποιηθεί, ότι αυτό το πρότζεκτ πρέπει να στηριχθεί και ότι οι Έλληνες να παραμείνουν και να αποκτήσουμε βάθος στην ομάδα μας. Όσο περνάει ο καιρός πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι».

«ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Φυσικά ο Έλληνας τεχνικός μίλησε και για τον Τσάβι Ρόκα:
«Τον γνώριζα και από το διάστημα που βρισκόμουν στον ΑΠΟΕΛ. Εκτός από πολύ καλός στη δουλειά του είναι και ένας κύριος στη συμπεριφορά του. Μαζί συζητήσαμε κυρίως για τα θέματα τα αγωνιστικά, για το πως έχουν κυλήσει τα πράγματα πέρυσι αλλά και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ενώ σταθήκαμε και στις μεταγραφικές περιόδους που έρχονται. Όχι τόσο του Ιανουαρίου αλλά πιο πολύ το καλοκαιριού. Εφόσον τα πράγματα πάνε κανονικά φέτος και μπούμε στα play –off και πάμε καλά στο κύπελλο η επόμενη σεζόν θα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *