Δώρα Ζέμπερη: Το τηλεφώνημα που “πρόδωσε” το δολοφόνο – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Το «λάθος» του δράστη που… οδηγεί στη σύλληψή του
– Ανοίγουν στόματα για το έγκλημα στο Β’ Νεκροταφείο
– Η μαρτυρία που ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο στα Άνω Πατήσια.

Οι άνδρες του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. αναζητούν κάθε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στο δολοφόνο που σκότωσε τη Δώρα Ζέμπερη με 14 μαχαιριές.

Ένα τηλεφώνημα από κλεμμένο κινητό στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» που φέρεται να έδωσε μια σημαντική πληροφορία για το δράστη, δίνει νέα τροπή στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, η οποία έχει σχηματίσει το προφίλ του δολοφόνου.

«Ξέρω το δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη», υποστήριξε ο άντρας στο μυστηριώδες τηλεφώνημα στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Όπως αποδείχθηκε, το τηλεφώνημα έγινε από κλεμμένο κινητό και η ΕΛ.ΑΣ ενημερώθηκε άμεσα για το νέο στοιχείο.

Επίσης, το απόγευμα που έγινε το έγκλημα, ένας άγνωστος άνδρας επικοινώνησε με εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας να μάθει πώς μπορεί να εντοπιστεί το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου.

Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το τηλεφώνημα μπορεί να έγινε από το δολοφόνο και για το λόγο αυτό έχουν ζητήσει τη βοήθεια και από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Η εκτίμηση πάντως που επικρατεί στο αρχηγείο της Αστυνομίας είναι πως ο δολοφόνος πολύ σύντομα θα πέσει στα χέρια τους.

Είχε συνεργό ο δολοφόνος;

Μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους, αναζητούσαν έναν δράστη. Οι μαρτυρίες μάλιστα έκαναν λόγο για έναν μικρόσωπο άνδρα, μελαχρινό που εθεάθη να κινείται βιαστικά προς την έξοδο του νεκροταφείου, λίγα λεπτά μετά το φονικό.

Μια μαρτυρία ωστόσο που είδε σήμερα, για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, ανατρέπει όλα όσα γνωρίζαμε και αναγκάζει τους αστυνομικούς να θέσουν την υπόθεση σε νέα βάση.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα αποκάλυψε ότι λίγα μόλις 24ωρα πριν τη δολοφονία της Δώρας έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, δέκα μόλις μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε η άτυχη εφοριακός.

Όπως ανέφερε στο STAR, το «κόλπο» ήταν καλά στημένο από τρία άτομα, δυο γυναίκες και έναν άνδρα.

Αρχικά την πλησίασε μια νεαρή, ενώ λίγα μέτρα πιο πέρα στεκόταν η συνεργός της.

«Τι κάνετε, τους λέω εσείς; Σε ποιον ήρθατε εδώ; Να έχουμε μια θεία εδώ, μου λένε. Όπως γύρισα, είδα μια όρθια κοπέλα και δεν έδωσα σημασία. Μετά ξανακοιτάζω και βλέπω ότι μου έχει πάρει την τσάντα. Λέω στην άλλη: “Μου την πήρε την τσάντα, τρέξε!” Παράτησα το λάστιχο, έτρεξα και μου πέταξε κάτω την τσάντα κοντά στην εκκλησία».

Μάλιστα, η ίδια γυναίκα κατήγγειλε ότι έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά κλοπών μέσα στο Β’ Νεκροταφείο, ενώ άγνωστοι έχουν μαχαιρώσει ακόμα και υπάλληλο!

Κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο η συγκεκριμένη γυναίκα προέβη σε αυτή την πολύ σημαντική αποκάλυψη τόσες ημέρες μετά το άγριο έγκλημα που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο, ωστόσο, ήδη, οι πληροφορίες που έδωσε on camera έχουν μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών και αξιολογούνται.

Πόρτα – Πόρτα οι έρευνες στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, οι αστυνομικοί αναζητούν ένα άνδρα, μικρόσωμο και αδύνατο, πιθανότατα αλλοδαπό, ασιατικής καταγωγής, τον οποίο έχει καταγράψει και κάμερα κλειστού κυκλώματος κοντά στον τόπο του εγκλήματος.

Εκεί εντοπίζεται και το πρώτο στίγμα του κινητού της 32χρονης. Όπως εκτιμάται, ο δολοφόνος κινήθηκε από το Β’ Νεκροταφείο προς τον σταθμό του Περισσού. Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει επιβιβαστεί σε κάποιο συρμό, μιας και δεν εντοπίζεται στις κάμερες ασφαλείας του ΗΣΑΠ.

Οι αστυνομικοί χτενίζουν όλη την περιοχή της Ομόνοιας μέχρι τα Πατήσια και τα Πετράλωνα, ενώ ρωτούν αλλοδαπούς – κυρίως ασιατικής καταγωγής – να αποκαλύψουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν για το δολοφόνο.

Όπως τονίζουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ο δράστης πιθανότατα έχει βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι φιλικών του προσώπων και εκτιμούν ότι είναι αδύνατον να έχει φύγει από τη χώρα.

Για το λόγο αυτό ερευνούν πόρτα – πόρτα τα σπίτια στα οποία μένουν αλλοδαποί αλλά και καταστήματα ασκώντας πιέσεις για να μιλήσουν.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *