Είπε μια λέξη και σώθηκε από την απαγωγή ! Η ψύχραιμη 10χρονη και η υποψιασμένη μητέρα της

Μια γυναίκα προκειμένου να προειδοποιήσει τη κόρη της για τους κινδύνους της πόλης, την προϊδέασε λέγοντας ότι όλα τα μέσα ζητούν ένα password για να συνεχίσουν. Έτσι και μεταξύ τους έπρεπε να εφεύρουν μία λέξη κλειδί, σε περίπτωση ανάγκης που θα την ξέρουν μόνο οι συγγενείς της.

Αυτό αποδείχτηκε σωτήριο όταν ένας 40χρονος πλησίασε το 10χρονο με σκοπό να το απαγάγει.

Ήταν γύρω στις 4 το απόγευμα, σε ένα πάρκο στην Αριζόνα, στην κοιλάδα Σαν Ταν, νοτιοανατολικά της πολιτείας Φοίνιξ, όταν ο άνδρας πλησίασε την ίδια και μια συνομήλικη φίλη της, με ένα λευκό SUV

Είπε στο κορίτσι ότι ο αδερφός της είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχημα και πως πρέπει να μπει αμέσως στο αυτοκίνητο για να πάνε στους δικούς της.

Η μικρή με απόλυτη ψυχραιμία ζήτησε από τον άντρα να πει το «σύνθημα» και τότε ο άνδρας, αιφνιδιάστηκε και εξαφανίστηκε.

Η μητέρα του κοριτσιού εξέφρασε την ανακούφισή της αλλά και την υπερηφάνεια της για την κόρη της που το θυμόταν επειδή, λειτούργησε ψύχραιμα και ώριμα σε μία τέτοια περίσταση.

Το κόλπο …επιβεβαίωσης, μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε περιπτώσεις ηλικιωμένων που είναι απομονωμένοι από τα οικεία τους πρόσωπα.

Πόσες περιπτώσεις απάτης θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν κάποιοι ηλικιωμένοι δεν έδειχναν ευπιστία;

Στη συντριπτική πλειοψηφία οι απατεώνες ξέρουν το προφίλ της οικογένειας και τα ονόματα των μελών της. Εμφανίζονται καλοντυμένοι και τους πλησιάζουν λέγοντας οτι έρχονται εκ μέρους των παιδιών τους και τους ξαφρίζουν ή τους κακοποιούν. Ένας προφορικός κωδικός, θα μπορούσε να αποτρέψει πολλά προβλήματα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *