Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Δείτε τους πιθανούς λόγους

1Έχετε πολλή δουλειά, λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι, τρέχετε για να προλάβετε ένα σωρό υποχρεώσεις και είναι φυσικό στο τέλος της ημέρας να νιώθετε εξαντλημένοι. Αν όμως αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι και μια μόνιμη εξάντληση μήπως η αιτία κρύβεται κάπου αλλού;

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Αν δεν πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι επιπτώσεις στα επίπεδα της ενέργειας είναι εμφανείς. Ακόμα και μια ελαφριά αφυδάτωση μειώνει τη ροή του αίματος αλλά και την ταχύτητα με την οποία το οξυγόνο μεταφέρεται στα όργανα και τους μύες.

Έχετε έλλειψη σιδήρου. Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί αδυναμία συγκέντρωσης, εξάντληση και μειωμένα επίπεδα ενέργειας. Φροντίστε να εντάξετε στη διατροφή σας τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο ( πράσινα, πλατύφυλλα λαχανικά, όσπρια, καρπούς, αυγά) και συζητήστε με τον γιατρό σας την πιθανότητα λήψης συμπληρωμάτων. Για την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου συμπεριλάβετε στο γεύμα σας λεμόνι, πορτοκάλι ή ρόδι για βιταμίνη C.

Έχετε άγχος. Κι όμως το άγχος και οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να σας εξαντλήσουν. Αν νιώθετε ότι τα επίπεδα άγχους είναι αυξημένα προσπαθήστε να ανακαλύψετε τρόπους χαλάρωσης, όπως βαθιές ανάσες ή ενασχόληση με μια δραστηριότητα που σας ηρεμεί.

Δεν τρώτε πρωινό και γενικότερα δεν τρέφεστε σωστά. Φροντίστε να μην παραλείπετε το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, το πρωινό, που θα φορτίσει τις μπαταρίες σας και θα σας εφοδιάσει με ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες (π.χ. δημητριακά), φρούτα και γιαούρτι. Αν οι διατροφικές συνήθειες περιορίζονται στο junk food, είναι καιρός να τις αλλάξετε μιας και ο οργανισμός σας έχει ανάγκη από βιταμίνες, μέταλλα και πολύτιμα συστατικά που βρίσκονται στα λαχανικά, τα φρούτα, το άπαχο κρέας, τα όσπρια και τα θαλασσινά.

Δεν κοιμάστε αρκετά. Σημασία δεν έχει μόνο η διάρκεια αλλά και η ποιότητα του ύπνου. Επενδύστε σε ένα καλό στρώμα, απομακρύνετε από το δωμάτιο υπολογιστές, κινητά ή οποιαδήποτε συσκευή σας «ξενυχτάει» χωρίς λόγο και φροντίστε η κρεβατοκάμαρά σας να είναι το ησυχαστήριό σας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *