Εγκρίθηκε από τη ΔΕΗ η πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας

Το ΔΣ συνεδρίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τη ΓΕΝΟΠ: «Εργαζόμενοι και πολίτες δεν θα δεχθούν ιδιώτες εκμεταλλευτές του δημόσιου πλούτου»
Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ η απόσχιση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας καθώς και η πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΔΕΗ για την προκήρυξη ανοιχτού, διεθνούς, πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώλησή τους.
Το ΔΣ συνεδρίασε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ κατά την έναρξη της συνεδρίασης εργαζόμενοι της ΔΕΗ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Συγκεκριμένα οι αποφάσεις του Δ.Σ. προβλέπουν:
-Την απόσχιση δύο κλάδων λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν και το ανθρώπινο δυναμικό και τη σύσταση αντίστοιχα δύο εταιριών με την επωνυμία «ΜΕΛΙΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (13.200.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 4,00 Euro εκάστης) και «ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», (24.782.500 μετοχές αξίας 4,00 Euro εκάστης).
-Την έγκριση των λογιστικών καταστάσεων, των εκθέσεων διαπίστωσης της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων των Κλάδων Μεγαλόπολης και Μελίτης, το σχέδιο απόσχισης, τα καταστατικά των δύο νέων εταιριών, την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ που θα συγκληθεί προκειμένου να εγκρίνει τις παραπάνω ενέργειες.
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε το κείμενο και τους όρους της νέας τριετούς Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018-2021 και εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Επιχείρησης για την υπογραφή της με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Η αντίδραση της ΓΕΝΟΠ
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης δήλωσε έξω από το υπουργείο Ενέργειας : «Εργαζόμενοι και πολίτες δεν θα δεχθούν ιδιώτες εκμεταλλευτές του δημόσιου πλούτου»
Δείτε βίντεο:

Συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με τον Σταθάκη
Οι εξελίξεις σε σχέση με τη ΔΕΗ και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» και τον επικεφαλής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα σχετικά με τη λιγνιτική παραγωγή, το μέλλον των λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ και την ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο υπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας και για την ομαλή προσαρμογή του παραγωγικού δυναμικού της επιχείρησης στους διεθνείς περιβαλλοντικούς κανόνες.
Συζητήθηκε επίσης, ο μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και η αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος που αυτός θα περιγράφει, με ορίζοντα το 2035. Ο κ. Σταθάκης συμφώνησε ότι οι διαδικασίες κατάρτισης του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα πρέπει να προχωρήσουν με ταχύτερο ρυθμό και δεσμεύτηκε το σχέδιο να είναι έτοιμο στις αρχές του φθινοπώρου.
Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από την συμφωνία με τους Θεσμούς για τα ενεργειακά θέματα της τέταρτης αξιολόγησης, πρωτίστως από τη σταδιακή αποκλιμάκωση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ και της χρέωσης προμηθευτή (ΠΧΕΦΕΛ).
Και οι δύο πλευρές σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το ΥΠΕΝ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υιοθέτηση από το ΔΣ της ΔΕΗ, λίγη ώρα νωρίτερα, των όρων της νέας τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας. Labels Άρθρα, Ξυπνήστε Ρε Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *