Εθνική U20: Κόντρα στην Λιθουανία για τη πρωτιά του ομίλου στο Eurobasket U20

Εθνική U20: Κόντρα στην Λιθουανία για τη πρωτιά του ομίλου στο Eurobasket U20

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Λιθουανία (16:00) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurobasket U20, ψάχνοντας για το αποτέλεσμα που θα της δώσει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Εχοντας ως παρακαταθήκη το 2/2 στις δύο πρώτες αγωνιστικές μετά τις νίκες της επί της Σλοβενίας και της Πολωνίας, η Ελλάδα αντιμετωπίζει την δυνατή (αλλά και… αλλοπρόσαλλη) Λιθουανία για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Eurobasket U20 του Τελ Αβίβ.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ορίζει τη μοίρα της, αφού ξέρει ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλό της – κάτι που εξασφαλίζει καλύτερο σταύρωμα στην επόμενη φάση που ξεκινούν τα νοκ-άουτ παιχνίδια – αλλά μπορεί να τα καταφέρει ακόμα και αν ηττηθεί με διαφορά έως 10 πόντους.

Αναλυτικά τα σενάρια για τον όμιλο της Ελλάδα (με την προϋποθεση ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σλοβενία θα νικήσει την Πολωνία):

Νίκη ή ήττα μέχρι 10 πόντους

1. Ελλάδα

2. Σλοβενία

3. Λιθουανία

4. Πολωνία

Ήττα με 11 πόντους

1. Σλοβενία

2. Ελλάδα

3. Λιθουανία

4. Πολωνία

Ήττα με 12 ή 13 πόντους

1. Σλοβενία

2. Λιθουανία

3. Ελλάδα

4. Πολωνία

Ήττα με 14 ή περισσότερους πόντους

1. Λιθουανία

2. Σλοβενία

3. Ελλάδα

4. Πολωνία

Ο λόγος που χρειάζονται όλα αυτά τα σενάρια είναι ότι η Σλοβενία έκανε την έκπληξη στην δεύτερη αγωνιστική, επικρατώντας με 84-72 της Λιθουανίας.

Photo Credits: FIBA

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *