Εκεί που τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα και οι επισκέπτες μπαίνουν σε κλουβιά [Εικόνες]

1Επισκέπτες και ζώα έχουν ανταλλάξει θέσεις σε ζωολογικό κήπο της Κίνας, όπου οι τουρίστες πληρώνουν για να κλειστούν μέσα σε κλουβιά και λεωφορεία και να βρεθούν δίπλα σε μεγάλα αιλουροειδή και αρκούδες.

Ο ζωολογικός κήπος Lehe Ledu Wildlife Zoo στην πόλη Chongqing δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να βρεθούν τόσο κοντά σε ορισμένα από τα θεωρούμενα ως αγριότερα ζώα του κόσμου, ώστε μπορούν ακόμα και να τα ταΐσουν.

Κομμάτια φρέσκου κρέατος τοποθετούνται στο εξωτερικό μέρος οχημάτων που περνούν μέσα από τον ζωολογικό κήπο, προσελκύοντας τους θηρευτές και προσφέροντας στους «επιβάτες» την ευκαιρία να τους δουν να γευματίζουν- χωρίς να κινδυνεύουν να γίνουν οι ίδιοι το γεύμα τους.

Το εν λόγω πάρκο είναι ένα από τα λίγα σε όλο τον κόσμο που διαθέτει όχημα- κλουβί ώστε οι επισκέπτες να βρίσκονται δίπλα σε μεγάλα αιλουροειδή και αρκούδες χωρίς να κινδυνεύουν, σε συνθήκες ελευθερίας.

Μέσα από το κλουβί οι επισκέπτες μπορούν να δώσουν φαγητό σε λιοντάρια και τίγρεις μέσα από ένα μικρό άνοιγμα και να δουν τα εντυπωσιακά ζώα να πηδούν πάνω στο όχημα για να τραφούν.

Συχνά χρησιμοποιούνται και… ζωντανά κοτόπουλα σαν δόλωμα προκειμένου να προσελκύσουν τα ζώα του κήπου, που μέχρι στιγμής είναι λιοντάρια, τίγρεις της Βεγγάλης και υποείδη τους, λευκές τίγρεις και αρκούδες.

«Θέλαμε να δώσουμε στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν μια ‘επίθεση’ από μεγάλα αιλουροειδή χωρίς βέβαια τους κινδύνους», λέει η εκπρόσωπος του κήπου Chan Liang. xorisorianews.gr «Προειδοποιούμε τους τουρίστες να μην βγάζουν τα χέρια ή τα δάχτυλά τους ούτε για μια στιγμή έξω από το κλουβί γιατί δεν ξέρουμε αν μια πεινασμένη τίγρης θα καταλάβει τη διαφορά».

Με το άνοιγμά του, το 2015, τα εισιτήρια για είσοδο στον ζωολογικό κήπο εξαντλήθηκαν για τρεις μήνες.

parkozwo7

parkozwo6

parkozwo5

parkozwo4

parkozwo3

parkozwo2

parkozwo1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *