Εκπαίδευσε το Μυαλό σου να Προσπερνά τα Εμπόδια που Βάζουν οι Αρνητικές Σκέψεις στη Ζωή Σου

Όταν το μυαλό αρχίζει να κάνει αρνητικέ σκέψεις, κατακλύζεται από αυτοκριτική και δυσάρεστους λογισμούς που παρεμποδίζουν τη διαδικασία ωριμότητάς μας. Αυτός είναι και ο λόγος που θα θέλατε να έχετε μια ενδιαφέρουσα καριέρα, η οποία θα σας χάριζε μηνιαίο μισθό με 6 ψηφία και ένα ακριβό αυτοκίνητο. Ωστόσο, όλες αυτές οι σκέψεις είναι χάσιμο χρόνου, από τη στιγμή που δεν μπορείτε να κατευθύνετε αυτή την ενέργεια για να βελτιώσετε την κατάστασή σας.

Ο μόνος τρόπος να εξαλείψει κανείς τις αρνητικές σκέψεις είναι να αποδεχτεί τον εαυτό του και να ξεκινήσει να κάνει θετικά βήματα για να βελτιώσει την κατάστασή του.

Εάν πιστεύετε ότι η ζωή σας χαρακτηρίζεται από αρνητικές σκέψεις, οι οποίες δεν έχουν λόγο ύπαρξης, χρησιμοποιήστε τους ακόλουθους 5 τρόπους για την βελτίωση της προσωπικής σας ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της ζωής σας.
1. Συζητήστε με τον εαυτό σας

Οι φίλοι που μας στηρίζουν μάς γεμίζουν θετική ενέργεια με τα λόγια τους. Ωστόσο, όταν είμαστε μόνοι μας, το μυαλό μας και η ασυνείδητη φύση μας, μάς μιλάνε με αποθαρρυντικό τρόπο. Ως εκ τούτου, αρχίζει κανείς να αμφιβάλλει για τον εαυτό του λόγω μίας βαθύτερης ενδόμυχης φωνής που μας ταλαιπωρεί.

Ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσετε αυτό το αίσθημα είναι να μιλήσει θετικά και αποφασιστικά στον εαυτό σας κάθε πρωί που ξυπνάτε. Μερικές φορές βοηθά να στέκεστε μπροστά στον καθρέπτη και να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τον σκοπό της ζωής σας.
2. Ελέγξτε τις αρνητικές σκέψεις.

Οι σκέψεις επηρεάζουν τη ζωή μας, οπότε όταν αρχίζετε να εξετάζετε τις σκέψεις αυτές, θα δείτε ότι θα είστε σε θέση να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.

Οι άνθρωποι που μαθαίνουν να ελέγχουν το μυαλό τους γνωρίζουν ότι μπορούν να διαμορφώσουν τις σκέψεις τους και να σκεφτούν θετικά, να λάβουν ενθάρρυνση και κίνητρα.

Επιπλέον, ο έλεγχος των σκέψεών μας είναι μία ευκαιρία που μα οδηγεί να αξιολογήσουμε την εγκυρότητα των σκέψεών μας. Οπότε, ανεξάρτητα από το κατά πόσον οι σκέψεις αυτές είναι πραγματικές ή όχι, μπορεί κάποιος να επιλέξει και να πιστέψει στο θετικό. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να απομακρύνετε τις αρνητικές σκέψεις.
3. Δεν χρειάζεται να στηρίζεστε σε ό,τι σας λένε οι άλλοι

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναζητούμε την επιβεβαίωση του άλλου για οτιδήποτε κάνουμε. Ωστόσο, η συνήθεια αυτή ενδεχομένως να μας καταστήσει ευάλωτους στις αρνητικές σκέψεις.

Στην ουσία, η αναζήτηση επιβεβαίωσης των άλλων συμβάλλει στον φόβο, το άγχος, την ανησυχία και την αναβλητικότητα. Οπότε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μάθετε να κάνετε αυτό που θεωρείτε σωστό χωρίς να αναζητάτε την επιβεβαίωση. Θα πρέπει να σταθείτε στα πόδια σας, χωρίς να αισθάνεστε πίεση ελέγχου. Αντιμετωπίστε την αλήθεια όπως είναι.
4. Σπάστε τα όρια της σκέψης.

Οι πεποιθήσεις σας μπορούν να σας ανεβάσουν, ή να σας καταστρέψουν. Από τη στιγμή που η πεποίθησή σας σάς λέει ότι μπορείτε να θέτετε μόνο μικρούς επιτεύξιμους στόχους, αυτό το αποτέλεσμα θα έχετε. Αφ΄ετέρου, εάν σκέφτεστε μεγαλειώδη πράγματα θα μπορέσετε να αναπτυχθείτε πέραν των ορίων που σας θέτει η κάθε σας πεποίθηση.

Για να ωριμάσετε και να αναπτυχθείτε, θα πρέπει πιέσετε τον εαυτό σας, να βγείτε έξω από τα όριά σας. Ο κόσμος έχει στη διάθεσή του ένα τεράστιο εύρος επιλογών. Μόνο η πεποίθηση είναι αυτή που μας περιορίζει και θέτει όρια στην εκπλήρωση της επιθυμίας μας.

Ο Μιχαήλ Άγγελος κάποτε διατύπωσε την ακόλουθη δήλωση (παραφράζουμε)

«Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην αποτυχία δεν είναι οι υψηλοί στόχοι. Αντιθέτως, είναι το γεγονός ότι θέτουμε πολύ χαμηλούς στόχους, οι οποίοι μπορεί να επιτευχθούν.»

Η δήλωση του Μιχαήλ Αγγέλου έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας μεγάλους στόχους – να σκεφτόμαστε πέρα από αυτό που μπορούμε να δούμε. Όταν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι έχουμε πειστεί ότι τα πάντα είναι εφικτά
5. Αναγνωρίστε την πρόοδό σας!

Εάν δεν είχαμε στόχους ή όνειρα να εκπληρώσουμε, η ζωή δεν θα είχε κανένα νόημα. Ωστόσο, επειδή πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να επιτύχουμε τους στόχους μας, θα πρέπει να κινηθούμε από το σημείο Α στο σημείο Β, ας είναι και μικρή η πρόοδος, δεν πειράζει.

Κάθε βήμα που κάνουμε είναι ένα θετικό βήμα. Και μόνο επειδή δεν έχει φτάσει κανείς στο σημείο που επιθυμούσε, δε σημαίνει ότι η ζωή είναι ανούσια. Αντιθέτως, αυτό μάς δίνει ελπίδα για το μέλλον, κοιτάζουμε πάντα προς τον όριζοντα, κάθε μέρα που ξυπνάμε.
Συμπέρασμα

Να θυμάστε πάντα ότι έχετε τον απόλυτο έλεγχο των επιλογών και των πεποιθήσεών σας. Εάν σκέφτεστε θετικά και εργάζεστε για την επίτευξη των στόχων σας, τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν. Να θυμάστε ότι ο συντονισμός του μυαλού προς την θετική σκέψη είναι μία προσπάθεια που χρειάζεται εξάσκηση και πρακτική.

 

Μετάφραση – Απόδοση Λ.Τ.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *