Εκπληκτικό εύρημα: Αρχαιολόγοι βρήκαν φαγητό 4.500 χρόνων [εικόνες]

23Στα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν μέσα στους βασιλικούς τάφους φαγητό προκειμένου να μην είναι νηστικός ο ηγέτης τους στον άλλο κόσμο. Έτσι έκαναν και στο Ιράκ πριν από 4.500 χιλιάδες χρόνια και οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν φέτος απομεινάρια κατά τύχη, ενώ καθάριζαν κουτιά στο πανεπιστήμιο.

Το φαγητό είναι τουλάχιστον 4.500 χιλιάδων χρόνων και οι αρχαιολόγοι του πανεπιστημίου του Μπρίστολ το βρήκαν σε ένα ξύλινο κουτί κατά την διάρκεια καθαρισμού και ανακατάταξης στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας. Το συγκεκριμένο κουτί ήταν γεμάτο με κεραμικά, κόκαλα ζώων και διάφορες ετικέτες που ανέφεραν την προέλευση των αντικειμένων.
Ωστόσο κανείς δεν είχε προσέξει ότι μέσα υπήρχε και φαγητό. Οι αρχαιολόγοι μετά από έρευνα το ανακάλυψαν και πιστεύεται ότι προέρχεται από έναν βασιλικό τάφο και είναι τουλάχιστον 4.500 χιλιάδων χρόνων. Πιστεύεται επίσης ότι το είχε ανακαλύψει την δεκαετία του ’20 με ’30 ο διάσημος αρχαιολόγος Λέοναρντ Γόλεϊ κατά την διάρκεια ανασκαφών που έκανε εκείνη την εποχή στην αρχαία πόλη Ουρ στο Ιράκ.

24 25

Οι αρχαιολόγοι είναι ενθουσιασμένοι με το μυστικό που έκρυβε το ξύλινο κουτί για 84 χρόνια ενώ δεν είναι σίγουροι για το πως ακριβώς βρέθηκε στο πανεπιστήμιο. Βλέποντας τα ταμπελάκια που υπήρχαν μέσα στο κουτί, τα οποία ανέγραφαν ότι κάποια αντικείμενα μελετήθηκαν από άλλα πανεπιστήμια, οι αρχαιολόγοι επικοινώνησαν με τους ερευνητές αλλά τους είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα και τα πρακτικά των πανεπιστημίων δεν αναφέρουν κάποια έρευνα. Τα ευρήματα του ξύλινου κουτιού θα μεταφερθούν στο βρετανικό μουσείο και θα πάρουν θέση δίπλα από τα υπόλοιπα αντικείμενα που προέρχονται από την αρχαία πόλη Ουρ.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *