Ελλάδα-Β. Ιρλανδία 0-2

1Με τον Κλαούντιο Ρανιέρι αρνητικό πρωταγωνιστή ελέω των αλλοπρόσαλλων επιλογών του, η Ελλάδα υπέστη ήττα-σοκ από την Β. Ιρλανδία στο γήπεδο Καραϊσκάκη (2-0) και παραμένει χωρίς νίκη μετά από τρεις αγώνες στα προκριματικά του Euro 2016.

Εικόνα αγώνα:

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ από στημένη φάση (κόρνερ). Η ελληνική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο και ο Γουάρντ με πλασέ νίκησε τον Καρνέζη.

Για να δούμε φάση από την Εθνική χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος. Οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους, ενώ η κακή τους κατάσταση (αγωνιστική και ψυχολογική) ήταν φανερή ακόμη και από τα κοντρόλ. Ο Ρανιέρι κατέβασε βασικό σχήμα με τέσσερις φορ (Καρέλης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Κλάους), αλλά αυτή η ομάδα δεν είχε καθόλου μα καθόλου επιθετικότητα.

Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν με σχετική άνεση τους χώρους και μόνο από τη στιγμή που πέρασε στο ματς ο Σταφυλίδης (αντί του τραυματία Βύντρα), υπήρξε μια κινητικότητα και η Εθνική πάτησε -χωρίς διάρκεια όμως- την περιοχή του Κάρολ. Η πρώτη ελληνική ευκαιρία (και σωστή συνεργασία) καταγράφηκε μετά το 30ο λεπτό, όταν ο Σαμαράς βρήκε με κάθετη τον Καρέλη, με τον φορ του Παναθηναϊκού να πλασάρει άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο πάντως, έκλεισε με μεγάλη ευκαιρία της Βόρειας Ιρλανδίας που άγγιξε το 0-2. Ο Λάφερτι πέρασε σε σπριντ και δύναμη τον Μανωλά, βρέθηκε απέναντι από τον Καρνέζη, αλλά το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι.

Αυτό που δεν απέφυγε η Εθνική στο φινάλε του ημιχρόνου, δεν το γλίτωσε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Από παιδιαρίστικη αντίδραση ολόκληρης της ομάδας που βγήκε μπροστά για να πιέσει, ο Λάφερτι πήρε την μπάλα στο μισό γήπεδο, πέρασε τον Σταφυλίδη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που είχε μείνει πίσω για κόρνερ της Εθνικής, και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Καρνέζη για το 0-2.

Σε κανένα σημείο του αγώνα η ομάδα του Ρανιέρι δεν έδειξε ότι μπορεί να αντισταθεί και να επιστρέψει στο παιχνίδι. Η Ελλάδα ως Εθνική βυθίζεται, δεν δείχνει να μπορεί να κερδίσει κανέναν αντίπαλο και σε αυτή τη φάση υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικότητες που θα την βγάλουν από τα δύσκολα και θα της δώσουν την απαραίτητη ώθηση.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτή η εικόνα της (αγωνιστικής) κατάρρευσης και διάλυσης της Εθνικής, συμβαίνει τρεις μήνες μετά την θαυμαστή πορεία στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Αδύναμος κρίκος:

Πολλοί Έλληνες θα μπορούσαν να είναι σε αυτή τη θέση, αλλά ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ήταν ο χειρότερος από τους κακούς. Λάθος πάσες, μονότονος τρόπος παιχνιδιού, αργή ανάπτυξη και χωρίς τα προσόντα να ηγηθεί της μεσαίας γραμμής, όπως φαίνεται να πιστεύει ο Ρανιέρι.

Σχόλιο αγώνα:

Ομάδα (;) χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Η Βόρεια Ιρλανδία πήρε πολύ εύκολα το διπλό από μια Ελλάδα που δεν έχει τρόπο να αντιδράσει μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα δεν έχει κατεύθυνση από τον προπονητή της, οι παίκτες δεν έχουν το ανάστημα να σηκώσουν το βάρος αυτής της φανέλας και το 0-2 ήρθε ως κάτι πολύ φυσιολογικό.

MVP:

Ο Λάφερτι. Έπαιξε μόνος του την ελληνική άμυνα, σημείωσε ένα καταπληκτικό γκολ και σφράγισε μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί ιστορική για τη χώρα του.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ρανιέρι): Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Βύντρα (16′ Σταφυλίδης), Ταχτσίδης, Μανιάτης, Καρέλης, Σαμαράς (67′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (46′ Σάμαρης), Μήτρογλου.

Β. Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): Κάρολ, ΜακΛάφλιν, ΜακΚόλεϊ, Μπερντ, Ντέιβις, Λάφερτι (73′ Μαγκένις), Φέργκιουσον (78′ Ριβς), Έβανς, Νόργουντ, Χιουζ, Γουόρντ (59′ ΜακΓκίβερν).

 

Το δοκάρι του Λάφερτι:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *