ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙ

Άφησα να περάσει λίγος καιρός πριν επιστρέψω με «νεότερα» για την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ ασθένεια, την Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, για την οποία όπως κατά καιρούς διαβάζουμε, συνέχεια βγαίνουν « Νέες Θεραπείες», ΑΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ.
Πως γίνεται αυτό θα αναρωτηθείτε.
Πολύ απλά, γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΓΩΓΕΣ.
ΑΓΩΓΕΣ, που «καθυστερούν» την εξέλιξη της νόσου, και δημιουργούν ένα σωρό άλλα προβλήματα στους ασθενείς, ένα σωρό ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. Έτσι, προς ενημέρωση όσων δεν ξέρουν τι σημαίνει να Πάσχει κάποιος από Σκλήρυνση, και να παίρνει ότι κυκλοφορεί από «χημεία» και είναι βαφτισμένο σαν θεραπεία.
Προσωπικά, το έχω γράψει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ φορές, πιστεύω πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ, ΓΙΑ ΤΟ 98% ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ.
Είναι ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που θα χάσουν έτσι και μειωθούν οι ασθενείς, και μείνουν αδιάθετες οι «θεραπείες» τους αλλά και τα άλλα φάρμακα για να αντιμετωπιστούν οι ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ των υποτιθέμενων θεραπειών.
Έτσι, για να μην νομίζουν ορισμένοι πως ο κόσμος τρώει κουτόχορτο….

Εδώ και χρόνια, σε χρονογραφήματα μου ΦΩΝΑΖΩ πως η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, είναι μια πάθηση που ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και όχι απλή Νευρολογία, είναι μια χρόνια πάθηση που ΞΕΓΕΛΑ ακόμα και τους πιο έμπειρους, πόσο δε εκείνους που δεν έχουν ασχοληθεί με αυτήν. Η «Εικόνα» του ασθενή εύκολα μπορεί να ξεγελάσει κάποιον, και να τον κάνει να ΝΟΜΙΣΕΙ πως ο ασθενής ΔΕΝ έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, μόνο που ΔΕΝ είναι έτσι η πραγματικότητα.
Διαβάστε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο, το οποίο καλά θα κάνουν να το διαβάσουν και κάποιοι γιατροί των ΚΕΠΑ αλλά και ΟΛΟΙ εκείνοι της «επιστημονικής επιτροπής» της «Λίστας Μη Αναστρέψιμων Παθήσεων» και γενικότερα, του «Καταλόγου ΚΤΕΟ» των ασθενών.
«Δεν έχω πολλά, πολύ απλά… έχω Πολλαπλή Σκλήρυνση
Η Πολλαπλή Σκλήρυνση (ΠΣ) ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας (ΣκΠ ), είναι η πιο συνήθης, μη τραυματική νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από τον εγκέφαλο και τo νωτιαίο μυελό.
Καθώς εκδηλώνεται τυχαία σε πολλά σημεία σε όλο το νευρικό σύστημα η νόσος αποκαλείται Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis). Είναι χρόνια πάθηση και χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και ύφεσης, ενώ για άλλους έχει μία προοδευτική πορεία. Για όλους κάνει την ζωή απρόβλεπτη.
Παρακάτω αναγράφονται τα πολλαπλά συμπτώματα της ΣκΠ, που οι περισσότεροι ΑμΣΚΠ βιώνουν στη καθημερινότητά τους.
Έχω μειωμένη όραση, θάμπωμα στα μάτια, βλέπω διπλά, με πονούν τα μάτια μου όταν τα ανοιγοκλείνω, αλλά δε θεωρούμαι … τυφλός-ή…
Έχω αστάθεια, ζάλη, ναυτία, ιλίγγους , παραπατάω ενίοτε σαν μεθυσμένος-η, λιποθυμώ, αλλά δε θεωρούμαι …επιληπτικός-ή…
Έχω ανουρία, συχνουρία, ακράτεια ούρων, πόνους στην κύστη, συχνές ουρολοιμώξεις και κυστίτιδες, επιτακτική ούρηση ή κατακράτηση ούρων, αλλά δε θεωρούμαι …νεφροπαθής.
Έχω δυσκοιλιότητα, διάρροιες , ακράτεια κοπράνων, ατονία παχέος εντέρου, σπαστική κολίτιδα, αλλά δε θεωρούμαι… ασθενής με νόσο Crohn.
Eχω δυσκαταποσία, δυσφαγία, δυσθρεψία, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, αλλά δε θεωρούμαι … ασθενής με καλοήθη ή κακοήθη νόσο.
Έχω σπαστική δυσαθρία, λεκτική δυσπραξία, έχω αφωνία, αλαλία, αλλά δε θεωρούμαι …βωβός-ή…
Έχω βουητά και εμβοές στα ώτα, βαρηκοία, αλλά δε θεωρούμαι κωφός-ή…
Έχω απώλεια της μνήμης, αδυναμία της αντίληψης, κριτικής, λογικής, αλλά δε θεωρούμαι …ανοιακός-ή…
Έχω αδυναμία συγκέντρωσης, μείωση των γνωστικών λειτουργιών, δυσφασία ονομάτων, αλλά δε θεωρούμαι …διανοητικά καθυστερημένος-η…
Έχω κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, παραισθήσεις, διαταραχές προσωπικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …ψυχικά ασθενής.
Έχω οσφυαλγία, ισχυαλγία, μυϊκούς πόνους, αυχενικό σύνδρομο, πολυαρθραλγία, αλλά δε θεωρούμαι…ασθενής με ρευματοειδή αθροίτιδα.
Έχω αταξία, δυσκινησία, δυστονία, μυοκλονικές κρίσεις, δυσκαμψία, σπαστικότητα, διαταραχές κίνησης και προβλήματα κινητικότητας, αλλά δε θεωρούμαι …παραπληγικός-ή.
Έχω έντονη κούραση, ευερεθιστικότητα , αυπνίες, αποχαυνωτική υπνηλία, εξάντληση, αλλά δε θεωρούμαι …ασθενής με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
Πολύ απλά μπορεί να έχω όλες ή μερικές από αυτές τις παθήσεις και να βιώνω τα συμπτώματά τους επειδή πάσχω από Πολλαπλή Σκλήρυνση .
Αυτή η σημείωση γράφτηκε για να κατανοήσουν όλοι, τι επακριβώς βιώνει ο ΑμΣΚΠ και ότι διεκδικεί από την πολιτεία κοινωνική πρόνοια και επιδοματική πολιτική για τη νόσο της ΣκΠ και όχι επιμέρους για παραπληγία, τυφλότητα, ψυχική ασθένεια, κλπ.»
ΠΗΓΗ: Ε.Α.μ.Π.Σ
Πως σας φάνηκε κύριοι των όποιων «επιτροπών»;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΠΙΟ ΑΔΙΚΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ» ΣΑΣ.
ΠΑΙΖΕΤΕ με τις Ζωές του κοσμάκη. ΑΥΤΟ κάνετε και δεν σας νοιάζει.
Οι δε «οργανώσεις» που υποτίθεται αντιπροσωπεύουν τους ασθενείς, δρουν ΜΟΝΟ για μια μερίδα και ΟΧΙ για το σύνολο.
Δεν τα λέω εγώ αυτά, αλλά οι ίδιοι οι ασθενείς.
Θα επανέλθω…..
Βασίλης Τσούγκαρης [email protected] Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *