Εμφανίσεις Αγγέλων

1Οι εμφανίσεις αγγέλων δεν είναι σπάνιες στις μέρες μας και πολλοί άνθρωποι σώζονται από βέβαιο θάνατο με την επέμβασή τους. Όμως, άγγελοι με φτερά είναι ορατοί μόνο στα μάτια των μικρών παιδιών, καταλαβαίνετε το λόγο…

Οι παρακάτω ιστορίες συνέβησαν στο Joplin της Πολιτείας του Μισούρι των ΗΠΑ, τον Μάιο του 2011, όταν ένας τυφώνας με τεράστιο δυναμικό, κατέστρεψε την πόλη σχεδόν συθέμελα.
Όλοι οι κάτοικοι του Joplin σήμερα γνωρίζουν αυτές τις εμφανίσεις αγγέλων, που τις αφηγήθηκαν τα παιδιά, όταν μετά από μήνες καταλάγιασαν οι φόβοι τους από τα φοβερά που έζησαν κατά τη διάρκεια εκείνου του τυφώνα.Τα παιδιά, λοιπόν, αφηγούνται ότι οι φύλακες άγγελοι τα έσωσαν.

Αυτές οι ιστορίες θα μπορούσε κανείς να πει ότι φυσικά οφείλονται στη γόνιμη φαντασία των παιδιών. Αλλά δεν έγιναν τα πράγματα έτσι. Για να το καταλάβει αυτό κανείς, πρέπει να αντιληφθεί τι πέρασε αυτή η πόλη των 50.000 κατοίκων – και τι περνάει ακόμα και σήμερα.

Ο τυφώνας EF-5 ήταν καταστρεπτικότατος, προκαλώντας το θάνατο σε 161 άτομα. Κουρέλιασε ολόκληρες γειτονιές. Πάνω από 900 νοικοκυριά εξαφανίστηκαν. Κατέρρευσαν μεγάλα καταστήματα. Η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική, το τοπίο έγινε αγνώριστο. Οι κάτοικοι άρχισαν να διηγούνται περιστατικά θανάτων αλλά και απίθανων συμβάντων επιβίωσης.
Ένας νεαρός που καταπλακώθηκε από αυτοκίνητο τύπου SUV, ένα παιδάκι που ξεκόλλησε από την αγκαλιά της μητέρας του, σπίτια που ρουφήχτηκαν από ανέμους 200 μιλίων/ώρα ενώ οι οικογένειες είχαν συγκεντρωθεί στα μπάνια και στα WC. Για μήνες, όπου και αν βρίσκονταν μαζεμένοι οι επιζώντες, διηγούνταν παρόμοιες ιστορίες, καθώς και ιστορίες για αγγέλους.

Ένα κοριτσάκι 2 ½ ετών βρισκόταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα της όταν τους άρπαξε ο τυφώνας. Αργότερα, όταν την ενεθάρρυναν να διηγηθεί την εμπειρία της, (με σκοπό να μην την κρατήσει μέσα της και της δημιουργήσει ψυχικά τραύματα), είπε αυτή την καταπληκτική ιστορία: …Αυτή και ο πατέρας της και «άνθρωποι πεταλούδες» βρίσκονταν μέσα στο αμάξι… Εκείνη τη στιγμή ο πατέρας της την διέκοψε και της είπε ότι στο αμάξι ήταν μόνον οι δυο τους. Αλλά εκείνη επέμεινε: «Όχι, μπαμπά. Υπήρχαν και άνθρωποι πεταλούδες στο αυτοκίνητο μαζί μας»! Δεν είναι εκπληκτικό; Αυτό το μικρό κορίτσι δεν γνώριζε πώς πρέπει να είναι ένας άγγελος ή πώς να τον περιγράψει, αλλά ήξερε πώς είναι οι πεταλούδες!
Ήταν αρκετό για να περιγράψει ένα θαύμα!

Ένα νεαρό παιδί με τον πατέρα του βρίσκονταν επίσης στο αμάξι τους, το οποίο είχε αρπάξει ο άνεμος, όταν ο πατέρας κοίταξε ψηλά και είδε ένα άλλο αυτοκίνητο να έρχεται καταπάνω τους. Το μικρό αγόρι ήταν το μόνο που είδε δυο πολύ ΜΕΓΑΛΟΥΣ αγγέλους να πιάνουν το άλλο αυτοκίνητο, που ποτέ δεν έπεσε πάνω τους. Το αγόρι συνέχισε να λέει ότι ήταν δυο ΜΕΓΑΛΟΙ άγγελοι που κράτησαν το άλλο αυτοκίνητο για να μην πέσει επάνω τους. Μόνο το παιδί είδε τους αγγέλους, αλλά ο πατέρας ήταν μάρτυρας του συμβάντος!

Μια άλλη απίστευτη ιστορία ελέχθη από τον βοηθό σερίφη που αμέσως μετά την καταιγίδα διέκρινε ένα αγόρι 4 ετών στη μέση ενός αγρού στ’ ανατολικά της πόλης. Ο βοηθός έτρεξε να το πάρει και είδε ότι δεν είχε ούτε γρατζουνιά πάνω του. Το ρώτησε και το παιδάκι του είπε το όνομά του, πού έμενε – δλδ. στο δυτικό Joplin, κοντά στο νοσοκομείο St. John’s, που είχε χτυπηθεί σφοδρά από τον τυφώνα. Μετά ο βοηθός το ρώτησε πώς βρέθηκε εκεί, στον αγρό. Το παιδί απάντησε: «Οι άγγελοι με έφεραν και με άφησαν εδώ κάτω». Η απόσταση από το μέρος που τον πήραν είναι πάνω από 6 μίλια.

Μια άλλη ιστορία είναι αυτή μιας μητέρας και της μικρής της κόρης που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο, όταν είδαν τον τυφώνα να έρχεται προς το μέρος τους. Βγήκαν από το αυτοκίνητο και πήδηξαν σ’ ένα χαντάκι, η μητέρα σκεπάζοντας το μικρό κορίτσι. Όταν ο τυφώνας πέρασε, η μητέρα ρώτησε την κόρη της «είσαι καλά;» και το κορίτσι απάντησε «ω, ναι, δεν ήταν όμορφα;!». Η μητέρα τότε ρώτησε για ποιο πράγμα μιλούσε και το κορίτσι της απάντησε, «δεν είδες πόσο υπέροχα ήταν τα φτερά τους;!» Οι άγγελοι τις είχαν τυλίξει με τα φτερά τους εν μέσω του τυφώνα, και το παιδί έβλεπε τα όμορφα χρωματιστά φτερά τους! Η μητέρα δεν είδε τους αγγέλους, αλλά κατά κάποιο τρόπο είχε νιώσει ότι ήταν προστατευμένες.

Ο πάστορας Wermuth διηγείται μιαν ακόμα ιστορία. Στην εκκλησία του, που βρίσκεται απέναντι από το Γυμνάσιο του Joplin, είχε συγκεντρωθεί κόσμος για την εσπερινή λειτουργία. Είπαν στον κόσμο να κατέβουν γρήγορα στο υπόγειο. (Στο μέρος εκείνο υπήρξε μια απώλεια ζωής). Και οι τέσσερις τοίχοι της εκκλησίας κατέρρευσαν, εγκλωβίζοντας τους ανθρώπους κάτω από τα χαλάσματα και τα χαλίκια. Εκεί έφτασαν έξι μεγαλόσωμοι άνδρες που σήκωσαν τους τέσσερις τοίχους, επιτρέποντας έτσι στους επιζώντες να βγουν έξω. Όταν έφτασαν τα συνεργεία διάσωσης, τους ρώτησαν με ποιο τρόπο κατόρθωσαν να βγουν έξω και ο καθένας ανέφερε το ίδιο: Έξι μεγαλόσωμοι άνδρες ανασήκωσαν τους τοίχους της εκκλησίας και τους επέτρεψαν να πηδήξουν έξω. Όταν όλοι οι άνθρωποι βγήκαν στην επιφάνεια, εκείνοι απομακρύνθηκαν λέγοντάς τους ότι είχαν να πάνε να ξεθάψουν και άλλους. Όλοι οι διασωθέντες ήταν απόλυτα σίγουροι για τους έξι άνδρες που τους ελευθέρωσαν. Οι διασώστες, μη θέλοντας να πιστέψουν αυτά που άκουγαν, τους εξήγησαν ότι δεν ήταν δυνατόν 6 άνδρες να μπορούν να σηκώσουν ταυτόχρονα και τους 4 εκείνους τοίχους.

Μπορείτε να υποθέσετε ότι ήταν «ΑΓΓΕΛΟΙ»!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *