Εμφύτεψαν μπαλόνια στο κεφάλι 9χρονης για να αφαιρέσουν τεράστια κρεατοελιά

1Εμφύτεψαν μπαλόνια στο κεφάλι 9χρονης για να αφαιρέσουν τεράστια κρεατοελιά..

Ένα γενναίο κοριτσάκι επέτρεψε στους γιατρούς να φουσκώσουν μπαλόνια κάτω από το κρανίο της, προκειμένου να αναπτυχθεί νέο δέρμα για να καλύψει ένα εκ γενετής σημάδι της.

Η 9χρονη Τζέσικα Μπρέτ, γεννήθηκε με μία τεράστια κρεατοελιά στο κεφάλι, η οποία θα μπορούσε μάλιστα να της προκαλέσει καρκίνο, εάν δεν την αφαιρούσε.

Εάν είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση δέρματος, από άλλο μέρος του σώματος της, μπορεί να της έμενε μόνιμα σημάδι.

Αν’ αυτού έγινε ο πρώτος άνθρωπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, που υποβάλλεται σε μία πρωτοποριακή θεραπεία για την ανάπτυξη νέου δέρματος στο κεφάλι της.

Χειρούργοι, εμφύτεψαν μπαλόνια στο πλαίσιο του τριχωτού της κεφαλής της και σε διάστημα έξι συνολικά μηνών, φούσκωναν τα μπαλόνια με ορούς για να ανοίξει και να τεντώσει το δέρμα της.

Με τη δημιουργία περίσσιου δέρματος, τα μπαλόνια και η κρεατοελιά αφαιρέθηκαν. Το νέο δέρμα ακολούθως τεντώθηκε πάνω από το κενό, δημιουργώντας ένα κανονικό δέρμα στην κεφαλή.

Το θαρραλέο κοριτσάκι, αντιμετώπισε την κατάσταση της δημιουργώντας ένα ασυνήθιστο χτένισμα, αντλώντας έμπνευσή από τα κοντά μαλλιά της αγαπημένης της ποπ τραγουδίστριας Jessie J και δεν παραπονέθηκε ούτε μία φορά καθ’ όλη τη διάρκεια της σκληρής δοκιμασίας.

 

 

 

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *