Εξαφανίστε τα κακά βακτήρια του στομάχου τρώγοντας… σύκα!

Η βακτηριακή λοίμωξη του στομάχου έχει εξελιχθεί σε μία πάθηση “πρόκληση” για τους ιατρούς παγκοσμίως. Αν και είναι αρκετά κοινή, είναι περίπλοκη, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισής της και μπορεί να χρειαστούν χρόνια ολόκληρα για να γίνει θεραπευτεί πλήρως.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα, ίσως τελικά, να έγκειται στην υιοθέτηση ενός φυσικού τρόπου κατανάλωσης σύκου και ελαιολάδου!

Σύκο και ελαιόλαδο ως θεραπεία κατά της λοίμωξης του στομάχου

Πάρτε ένα βάζο και βάλτε ξερά σύκα σε αυτό. Κόψτε τα σύκα στα τέσσερα. Ρίξτε αγνό ελαιόλαδο στο βάζο. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι καθαρό και σπιτικό και δεν έχει υποστεί επεξεργασία. Αφήστε τα σύκα να παραμείνουν στο λάδι για ενάμιση μήνα. Μόλις το ελαιόλαδο έχει αναμειχθεί καλά με τα σύκα, αρχίσετε να τρώτε μόνο 1 κομμάτι σύκου καθημερινά το πρωί. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε και 1 κουταλάκι του λαδιού από το βάζο.

Για καλύτερα αποτελέσματα με αυτή τη θεραπεία για τα βακτήρια του στομάχου, συνιστάται να ακολουθήσετε αυτές τις διαιτητικές συμβουλές:

-Αποφύγετε τα ισχυρά μπαχαρικά στο μαγειρεμένο φαγητό.

-Αποφύγετε τα ξινά (όξινα) τρόφιμα.

-Αποφύγετε τα πολλά κρέατα, ειδικά εκείνα που είναι πλούσια σε λιπαρά.

-Αυξήστε την κατανάλωση φρέσκων τροφών στην καθημερινότητά σας.

Οφέλη για την υγεία από τον συνδυασμό σύκου και ελαιολάδου

Εκτός από την καταπολέμηση των βακτηρίων στο στομάχι, τα σύκα και το ελαιόλαδο προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη για την υγεία. Το σύκο είναι μια γνωστή υπερτροφή. Περιέχει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται από το σώμα. Όταν συνδυάζεται με το ελαιόλαδο, οι ευεργετικές τους επιδράσεις γίνονται πιο έντονες.

Έρευνες δείχνουν ότι η τακτική κατανάλωση σύκων και ελαιολάδου συμβάλλει στη θεραπεία διαφόρων ιατρικών παθήσεων, όπως αιμορροΐδες, δυσκοιλιότητα, προβλήματα του εντέρου, άσθμα, βρογχίτιδα και ακόμα και στειρότητα.

Η πηκτίνη που περιέχουν τα σύκα είναι μια πολύ χρήσιμη ίνα. Κινείται μέσα από το πεπτικό σας σύστημα και το καθαρίζει από τη χοληστερόλη. Είναι εκείνο το συστατικό που βοηθά επίσης στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου.

Πηγη iatropedia

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *