Επίθεση Ντ.Τραμπ σε Βόρεια Κορέα από την γενική συνέλευση του ΟΗΕ: «Ίσως η μοναδική λύση να είναι η καταστροφή της»!

Επίθεση σε Βόρεια Κορέα αλλά και Ιράν εξαπέλυσε από το βήμα της γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας για πρώτη φορά απο το βήμα του ΟΗΕ αποκάλεσε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για ακόμη μια φορά ως «τον πυραυλάκια» (rocket man) ενώ σημείωσε πως ίσως στο τέλος δεν μείνει άλλη λύση από την «ολοσχερή καταστροφή της Βόρειας Κορέας».

«Ο πυραυλάκιας βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας» είπε ο Ν.Τραμπ για τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην ιρανική ηγεσία, καλώντας περίπου τον λαό του Ιράν σε εξέγερση κατά της ηγεσίας του!

«Εκτός από την στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, η ιρανική ηγεσία φοβάται περισσότερο τον ίδιο της το λαό. Ο λαός του Ιράν θέλει αλλαγή, πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες που ανέδειξαν αυτό το έθνος», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα είπε για το Ιράν πως δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα εγκληματικό καθεστώς να συνεχίσει τις επικίνδυνες δραστηριότητές του.

Για την ιρανικό καθεστώς: «Κρύβει μια διαφθαρμένη δικτατορία πίσω από τη μάσκα της Δημοκρατίας».

Για την συμφωνία του προκατόχου Μπάρακ Ομπάμα για τα πυρηνικά του Ιράν, ο Ντ.Τραμπ την αποκάλεσε ως «ντροπιαστική» για τις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως είναι η χειρότερη που έχει υπογραφεί ποτέ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έπλεξε ακόμη το εγκώμιο της Τουρκίας, του Λιβάνου και της Ιορδανίας για το γεγονός ότι φιλοξενούν τόσους πολλούς πρόσφυγες στα εδάφη τους.

Τα «βέλη» του δεν απέφυγε ούτε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ τον οποίο αποκάλεσε ως ηγέτη ενός εγκληματικού καθεστώτος, καλώντας παράλληλα «σε αποκλιμάκωση» της συριακής σύγκρουσης.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *