Επίτροπος Ετινγκερ: Εφικτή ετήσια ανάπτυξη 2% τα επόμενα χρόνια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δηλώνει ο Ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Ανθρώπινων Πόρων Γκίντερ Ετινγκερ σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σημειώνει ότι η κυβέρνηση «διαθέτει μεγάλο δυναμικό για μια συνεκτική πολιτική… ώστε να ενισχύσει σαφώς την οικονομία» και εκτιμά ότι «μια ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 2% θα είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια και μάλιστα θα είναι και υψηλότερη».

«Οι επενδυτές θέλουν να έχουν σαφείς όρους. Θέλουν να έχουν εμπιστοσύνη. Νομίζω πως τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο κ. Μητσοτάκης πολύ περισσότερο απολαύουν εμπιστοσύνης. Μπορεί κανείς να επενδύσει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αξιόπιστη», προσθέτει. Στο ερώτημα εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προστατεύσει τα κοινά μας ευρωπαϊκά σύνορα στο Αιγαίο καθώς και την κυπριακή ΑΟΖ, ο Ευρωπαίος επίτροπος τονίζει:

«Εχουμε και πάλι συνομιλίες για το θέμα της επανένωσης της Κύπρου, συνεχίζονται και κάναμε τα πάντα ώστε αυτή η δυνατότητα να εξακολουθεί να υπάρχει. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην πρέπει να υπάρξει χρήση όπλων. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να επιβάλουμε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, εάν παραβιάζει σαφείς νομικές υποχρεώσεις ή αν κάνει παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο».

Θεωρεί δε «παραδειγματική» τη συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και «τη δημιουργία υποδομών για το φυσικό αέριο για την κοινή αξιοποίησή του στις αγορές». Εκτιμά ότι «το να μπορέσει να κρατήσει κανείς ενωμένη μια Ευρώπη με 27 ή 28 μέλη δεν ήταν ποτέ εύκολο και δεν θα γίνει πιο εύκολο» και προσθέτει «χρειαζόμαστε συμβιβασμούς, πρέπει να συμφωνούμε».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *