Επανέρχεται ο «πρωινός καφές» στην Κουμουνδούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ρίξει το κέντρο βάρους στην οικονομία, με τα πρωτογενή πλεονάσματα να είναι στην κορυφή.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Παράλληλα με τα εσωκομματικά μέτωπα τα οποία είναι ανοικτά σε όλα τα επίπεδα, στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε ρυθμό ΔΕΘ, θεωρώντας πως στην επικείμενη διεθνή έκθεση έχουν μια πρώτη «σημαντική ευκαιρία», όπως το θέτει κομματική πηγή, να αναδειχθούν οι διαχωριστικές γραμμές από την κυβέρνηση. Η άποψη που επικρατεί στην Κουμουνδούρου είναι πως ήδη, μόλις μετά δύο μήνες διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία χρήζουν ανάδειξης «αλλά και καλύτερης επικοινωνίας». Ειδικά το ζήτημα της επικοινωνίας είναι σε πρώτο πλάνο σε πολλές από τις κομματικές συνεδριάσεις, καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως αποτελεί αχίλλειο πτέρνα του κόμματος, ήδη από την περίοδο που βρισκόταν στη διακυβέρνηση της χώρας. Εξ ου και ο τέως πρωθυπουργός επαναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον «πρωινό καφέ» και μάλιστα με την ίδια σύνθεση που είχε πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη συνεδρίαση αναμένεται αύριο το πρωί και,. σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Αλέξης Χαρίτσης, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Εφη Αχτσιόγλου αλλά και οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Νίκος Μπίστης. Η προσεκτική «ανάλυση» της ανθρωπογεωγραφίας που συμμετέχει στη σύσκεψη δείχνει την πρόθεση Τσίπρα να κρατήσει απόλυτες ισορροπίες, καθώς συμμετέχουν «όλες οι φυλές» του παλιού και του νέου ΣΥΡΙΖΑ.

Στο διά ταύτα, στην Κουμουνδούρου αναμένεται να ρίξουν το κέντρο βάρους στην οικονομία, με τα πρωτογενή πλεονάσματα να είναι στην κορυφή. Ηδη η στόχευση αυτή διαφάνηκε πριν και μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο όπου η αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Μητσοτάκη πως «ξέχασε» τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων για τα οποία μιλούσε διαρκώς προεκλογικά. Σε παράλληλο πλάνο θα βρίσκεται και η υπεράσπιση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια γενικότερη τάση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ να βρει πατήματα στον θεσμικό του ρόλο και να ασκήσει τη λεγόμενη «δομική» αντιπολίτευση. Η on camera δήλωση του Αλέξη Χαρίτση για το θέμα της ΕΥΠ πλαισίωσε την ήδη σκληρή κριτική που ασκεί καθημερινά για το ζήτημα ο αρμόδιος τομεάρχης Γ. Ραγκούσης. «Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, με προφανή διάθεση να αποδομήσει προσωπικά τον πρωθυπουργό, άσκησε κριτική για το αίτημα του κ. Μητσοτάκη να ζητήσει τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, στη λογική πως ο δανεισμός αναγνωρίζει την ιδιοκτησία της Βρετανίας στα Γλυπτά.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *