Επανέρχεται το φρέσκο γάλα πέντε ημερών

1Σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελος Αποστόλου ερωτηθείς σχετικά απάντησε: “ Εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξε βελτίωση ούτε στην τιμή του γάλακτος από την πλευρά του καταναλωτή πόσο μάλλον όταν στον ίδιο τον παραγωγό υπήρξε μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, άρα διπλό πρόβλημα.

Εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την επαναφορά στις πέντε ημέρες. Θα το δούμε άμεσα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει θέληση από μας να στηρίξουμε το συγκεκριμένο κλάδο, την αγορά. Η κατανάλωση φρέσκου γάλατος ιδιαίτερα στη χώρα μας πρέπει να συνδεθεί και με αγελαδοτρόφους και με την αιγοπροβατοτροφία, να το δούμε δηλαδή σπρώχνοντας το χώρο. Η κτηνοτροφία στο σύνολό της είναι η δραστηριότητα που έχει όλες τις προϋποθέσεις και κυρίως την υποχρέωση να καλύψει διατροφικές ανάγκες».

Ο ΟΟΣΑ είχε προτείνει την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και τον ορισμό αυτής από τον παραγωγό αναλόγως της μεθόδου παστερίωσης που χρησιμοποιεί.

Η εν λόγω ρύθμιση πήρε το δρόμο της Βουλής, λαμβάνοντας τελικά το «πράσινο» για να εφαρμοστεί και έτσι η διάρκεια ζωής του γάλακτος αυξήθηκε από τις πέντε στις επτά ημέρες

Η θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε οδήγησε στην παραίτηση του τότε αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *