ΕΠΙΒΙΩΣΗ: Διαβάστε ποια βότανα επουλώνουν τα κοψίματα και προστατεύουν από τις μολύνσεις

1Τα κοψίματα, οι γρατσουνιές και οι μώλωπες είναι, συνήθως, το αποτέλεσμα των ριψοκίνδυνων παιχνιδιών τα οποία επιλέγονται στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Πώς θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά;
Για τα σχετικά ατυχήματα, που όμως είναι συχνά, καλό θα ήταν να έχετε πάντοτε μαζί σας τα παρακάτω βότανα, που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τους τραυματισμένους μικρούς εξερευνητές σας.
Αντισηπτικό βότανο
Το αντισηπτικό βότανο προλαμβάνει τη μόλυνση στα κοψίματα και τις γρατσουνιές. Φτιάξτε ένα αντισηπτικό σπρέι με 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου και 5 σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα φλυτζάνι ζεστού νερού.
Θεραπευτική αλοιφή με καλέντουλα
Η θεραπευτική αλοιφή με καλέντουλα καταπολεμά τα μικρόβια και ενισχύει την επούλωση του δέρματος.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της θεραπευτικής αλοιφής με καλέντουλα στα επιφανειακά κοψίματα και στις γρατζουνιές και καλύψτε τα με έναν αυτοκόλλητο επίδεσμο.
Κρέμα με αρνική
Η αρνική, ή αλλιώς arnica, βοηθά τους μώλωπες να θεραπευτούν γρηγορότερα.
Πώς; Απλώστε την κρέμα δύο φορές την ημέρα στην προβληματική περιοχή και ποτέ πάνω σε σκασμένο δέρμα.

photo 2

Τζελ με αλόη
Το τζελ με αλόη καταπραΰνει και δροσίζει τα ελαφριά εγκαύματα. Διατηρήστε το στο ψυγείο, αν θέλετε επιπλέον δροσιά.
Υπερικόν το διάτρητον ή αλλιώς βαλσαμόχορτο (ή βαλσαμέλαιο και σπαθόλαδο)
Το βαλσαμόχορτο έχει χρησιμοποιηθεί εκατοντάδες χρόνια πριν στη λαϊκή ιατρική, ιδίως για την επούλωση των πληγών.
Το βαλσαμόχορτο είναι αντι-φλεγμονώδες και στυπτικό. Έχει μεγάλες θεραπευτικές δυνάμεις και χρησιμοποιείται για να επουλώνει τις πληγές.
Το έλαιο που προκύπτει από το βαλσαμόχορτο, μπορεί να εφαρμοστεί στο δέρμα για τη θεραπεία από μώλωπες και γρατζουνιές, τη φλεγμονή και τον πόνο των μυών, τα ήπια εγκαύματα, τις πληγές αλλά και τα τσιμπήματα.
Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του βοτάνου τεκμηριώθηκαν επιστημονικά, καθώς αναλύθηκε η αντιβακτηριδιακή ουσία του, η υπερφορίνη.

 

“>pligiarx Μέλι
Καθαρίστε τις πληγές, τα κοψίματα και τις γρατσουνιές με μέλι. Το μέλι είναι φυσικό αντιμικροβιακό (γι” αυτό διαρκεί κυριολεκτικά για πάντα! Έχει βρεθεί ακόμη και σε τάφους αναλλοίωτο!). Προσθέστε λίγο για γρατζουνιές, μικρά κοψίματα και εγκαύματα. Βοηθά στη μείωση του οιδήματος και του πόνου.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε ακόμα και έναν επίδεσμο πάνω του. Το μέλι είναι φυσικό αντισηπτικό, οπότε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να θεραπεύσετε πληγές και μικροεγκαύματα.

Των Ματίνας Χρονοπούλου, Φυσικοπαθητικού
Λιάπη Ιωάννη, Ιατρού, Νευρολόγου, Ψυχίατρου, Βελονιστή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ε-mail: matinachr@gmail.com
Skype: matina.chronopoulou

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *