Επικινδυνα μεταλλα για την υγεια,σε κρασια

1Πολλά από τα κρασιά που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν μέταλλα σε επικίνδυνες συγκεντρώσεις για την υγεία μας, ανακοίνωσαν Βρετανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Kingston.

Οι χημικές αναλύσεις σε λευκά και κόκκινα κρασιά από 13 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έδειξαν ότι περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις μέταλλα, όπως π.χ. χαλκό, μαγγάνιο και βανάδιο, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, μόνο τα κρασιά από την Ιταλία, την Αργεντινή και τη Βραζιλία περιείχαν μέταλλα κάτω από το όριο ασφαλείας, ενώ κρασιά από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πορτογαλία το ξεπερνούν. Όσον αφορά στα ελληνικά κρασιά, βρέθηκαν «πλούσια» σε ιόντα ψευδαργύρου και νικελίου.

Τα ιόντα μετάλλων είναι πολύ σημαντικά για τον οργανισμό, όταν όμως βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις, γίνονται τοξικά. Έρευνες τα ενοχοποιούν για νευρολογικές ασθένειες, όπως π.χ. το Πάρκινσον, ενώ μπορεί να οδηγήσουν σε εκδήλωση καρκίνου.

Οι επιστήμονες χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα ανησυχητικά και επισημαίνουν ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να εφαρμόσουν νέες μεθόδους, ώστε να αφαιρέσουν τα επικίνδυνα μέταλλα από τα κρασιά τους.

Πηγη healthier world

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *