Επιστροφή Γκουαρντιόλα

1Δεκατρία χρόνια με τη φανέλα της. Τέσσερα χρόνια στον πάγκο της. Δεκατέσσερις τίτλοι υπό την καθοδήγησή του.

Τα μισά απ’ όσα έχει ζήσει με την Μπαρτσελόνα να περάσουν απ’ το μυαλό του Πεπ Γκουαρντιόλα την ώρα που θα μπαίνει -για πρώτη φορά ως αντίπαλος- στο «Καμπ Νου», θα φτάσουμε στο… ημίχρονο.

Στο ημίχρονο μιας ματσάρας που θα τραβούσε ούτως ή άλλως τα βλέμματα. Εξαιτίας όμως της επιστροφής του «θρύλου» της νεότερης ιστορίας των «μπλαουγκράνα» στο σπίτι του μετατρέπεται σε λόγο… ακύρωσης οποιουδήποτε άλλου πλάνου για το βράδυ της Τετάρτης.

Τότε που ο Γκουαρντιόλα αναμένεται (και προμηνύθηκε από την άφιξή του κιόλας στη Βαρκελώνη) ν’ αποθεωθεί. Τότε που θα του ξυπνήσουν μνήμες και συναισθήματα -όπως παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου- αλλά και θα κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει την Μπάγερν στον τελικό.

Τότε που θα επιδιώξει αυτό που χαρακτήρισε αδύνατο -δηλαδή να βρει μια άμυνα που να μπορεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Κι όχι μόνο αυτόν, αλλά και τους Σουάρες-Νεϊμάρ, πριν οι «MSN» φτάσουν εναντίον του τα 110 γκολ στη σεζόν (!).

Όλα αυτά, δε, πρέπει να τα πετύχει με σημαντικές απουσίες. Με τους Ρόμπεν-Ριμπερί νοκ-άουτ και τον Λεβαντόφσκι «ερωτηματικό». Αλλά και μ’ ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Την ομάδα της Μπάγερν προ διετίας. Εκείνη που δεν απέκλεισε απλώς την Μπαρτσελόνα από τον τελικό, αλλά την πέταξε έξω… με τις κλωτσιές και επτά γκολ συνολικά στην πλάτη.

Ως μέλος κι εκείνης της ομάδας άλλωστε, ο Νόιερ δήλωσε την πρόθεση να δείξει στον Μέσι «ποιος είναι το αφεντικό». Να κάνει εκείνος και οι συμπαίκτες του τη λέξη «τρεμπλ» να μην ακούγεται υπέροχη (όπως παραδέχθηκε) αλλά… ανέφικτη στον Λουίς Ενρίκε.

Και μακάρι όλοι μαζί -και οι 22- ν’ αναγκάσουν εμάς να μην έχουμε καθόλου λέξεις το βράδυ. Αλλά μονάχα… επιφωνήματα για την μπαλάρα που θα έχουμε δει!

Οι πιθανές ενδεκάδες

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Μπενάτια, Μπερνάτ, Λαμ, Αλόνσο, Τιάγκο, Μίλερ, Λεβαντόφσκι, Γκέτσε

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *