Τελευταία Νέα

Επιτελής ΓΕΕΘΑ: «Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο, έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας»

«Δεν περιμένουμε κανέναν πόλεμο στο Αιγαίο. Έχει ήδη ξεκινήσει κι έχουμε ήδη τον πρώτο νεκρό μας», ανέφερε επιτελής του ΓΕΕΘΑ μετά από την πτώση του Mirage 2000-5 στην Σκύρο και τον θάνατο του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, σύμφωνα με τη Real News.

«Ο Γιώργος Μπαλταδώρος», λέει ο επιτελής του ΓΕΕΘΑ, θεωρείται «η πρώτη ανθρώπινη απώλεια αυτού του ακήρυχτου ελληνοτουρκικού πολέμου νεύρων αλλά και φθοράς».

Ήδη από τα πρώτα 24ωρα της κλιμάκωσης που επέβαλε η Άγκυρα στα ελληνοτουρκικά, με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επεσήμαναν τους κινδύνους που κρύβει μια παρατεταμένη κατάσταση επιφυλακής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μεγάλο οικονομικό κόστος και καταπόνηση μέσων και ανθρώπινου δυναμικού που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλειες.

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ την 1η Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης θα βρεθεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Η λίστα των θεμάτων που έχει να του θέσει είναι μεγάλη, όμως ξεχωρίζει ένα αίτημα και δεν είναι άλλο από την παραχώρηση από τις ΗΠΑ τριών UAV MQ-1 Predator τα οποία οι Αμερικανοί αποσύρουν.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτού του τύπου μπορούν να ελέγχουν τα πάντα στο Αιγαίο από πολύ μεγάλο ύψος και πετούν για «ατέλειωτες» ώρες.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι εάν παραχωρηθούν τρεις τέτοιες μονάδες τότε ουσιαστικά «κλειδώνει» το Αιγαίο.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *