Επιτρέπεται το σεξ στην περίοδο ή όχι;

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται (είτε το έχουν κάνει είτε όχι) εάν επιτρέπεται να έχουν σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσης.
Υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία και κάποιος κίνδυνος που εγκυμονεί;
Ακολουθούν οι απαντήσεις γυναικολόγων στις πιο συχνές απορίες μας:

1. Το συνιστούν οι γιατροί;
Εάν το θέλουν οι δύο σύντροφοι, οι γιατροί δεν το απαγορεύουν. Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν ενέχει κάποιον επιπρόσθετο κίνδυνο. Εάν κατά τη διάρκεια της επαφής ή μετά από αυτήν ο γυναικείος κόλπος απορρίπτει σκούρο κόκκινο ή καφετί πηχτό αίμα, πρόκειται απλώς για κύτταρα αίματος από το τοίχωμα της μήτρας.
2. Χρειάζεται προφυλακτικό;
Πάντα χρειάζεται προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή. Όχι μόνο υπάρχει πιθανότητα εγκυμοσύνης –εάν η σεξουαλική επαφή συμβεί προς το τέλος της περιόδου και εάν έχει ξεκινήσει ήδη το στάδιο της ωορρηξίας– αλλά υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος μετάδοσης κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος.
3. Οι άντρες πώς το αντιμετωπίζουν;
Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι ο σύντροφός τους δεν θα είναι θετικός απέναντι στην ιδέα της σεξουαλικής επαφής, όμως είναι πιο συνηθισμένο να αποφεύγει η γυναίκα το σεξ όταν έχει περίοδο παρά ο άντρας. Κάθε ζευγάρι διαφέρει φυσικά και καλό θα είναι να μην αναφερθεί το ζήτημα όταν θα έχουν ήδη ξεκινήσει τα ερωτικά παιχνίδια. Η καλή επικοινωνία μεταξύ των δύο συντρόφων είναι βασικό συστατικό για μια υγιή σεξουαλική ζωή ανεξαρτήτως αν η γυναίκα έχει περίοδο.
4. Πονά περισσότερο;
Πέραν του συνηθισμένου πόνου που συνοδεύει την περίοδο για αρκετές γυναίκες, δεν παρατηρούνται περαιτέρω ενοχλήσεις. Εάν μάλιστα η γυναίκα έχει πάρει κάποιο παυσίπονο για να υποχωρήσουν οι πόνοι, δεν θα παρατηρηθεί περαιτέρω δυσφορία. Αρκετές γυναίκες μάλιστα απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όταν έχουν περίοδο, καθώς τα επίπεδα των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης αρχίζουν να ανεβαίνουν από την τρίτη ημέρα της περιόδου και μετά. Επίσης, η φυσική λίπανση του κόλπου διευκολύνει τη διείσδυση και διευκολύνει την ερωτική διέγερση.

Πηγη voicenews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *