Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων: Ενταση και αποχώρηση για τον διορισμό Αντωνίου

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ χθες κλιμάκωσε την αντίθεσή του στον διορισμό του κ. Ιωάννη Αντωνίου στη θέση του προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τοποθέτηση του κ. Αντωνίου, αλλά η συνεδρίαση –κατά τη διάρκεια της οποίας ο νέος πρόεδρος παρουσίαζε τις θέσεις του– εξελίχθηκε σε περιβάλλον έντασης, εξαιτίας των παρεμβάσεων βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Φίλης έθεσε εξαρχής ζήτημα, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντωνίου τις οποίες χαρακτήρισε προσβλητικές και απαξιωτικές για τον ΣΥΡΙΖΑ και την εκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων της περασμένης πενταετίας. Λίγο μετά την αποχώρηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Φίλης αποκάλεσε τον κ. Αντωνίου πρωταγωνιστή της διάλυσης της Παιδείας στα χρόνια των μνημονίων και υποστήριξε ότι «έρχονται μαύρες μέρες για τα σχολεία».

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ –ειδικά την επιλογή της αποχώρησης– επέκρινε έντονα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ι. Ανδριανός, ενώ η υπουργός Παιδείας κάνοντας λόγο για «λυπηρή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται τον διάλογο.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του τόνισε πως «τρία κόμματα (Ν.Δ., ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση) επέλεξαν να στηρίξουν την υπερκομματική υποψηφιότητα του δρος Ιωάννη Αντωνίου, ανοίγοντας νέες προοπτικές για τον διακομματικό διάλογο σε θέματα Παιδείας.

Το συναινετικό κλίμα διέρρηξε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιλέγοντας να αποχωρήσει πριν καν την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ακρόασης, πριν καν ακούσει τις κυβερνητικές τοποθετήσεις, κάνοντας λόγο για “μαύρες ημέρες”. Ο καθένας κρίνεται για τις επιλογές του, τις ενέργειές του, τη στάση του.

Το υπουργείο Παιδείας θα είναι πάντοτε ανοιχτό στον διάλογο και θα επιδιώκει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις».

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε στην «Κ» ότι δέχθηκε τη θέση «ως μία μεγάλη πρόκληση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών μέσα από αλλαγές που, ενδεικτικά, αφορούν τα σχολικά βιβλία, την αναβάθμιση του λυκείου, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου».

Τη δυσαρέσκειά της κατά του κ. Αντωνίου εξέφρασε η ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι «οι θέσεις του είναι μακριά από τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου».

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *