Ευθεία απειλή απο τον old bastard Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ

1Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωσε σήμερα πως «ούτε ένα ευρώ βοήθειας» δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, όσο η χώρα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.
«Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» υποσχέθηκε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο δημόσιο περιφερειακό ραδιοσταθμό SWR. «Αν εκπληρώσουν (τις δεσμεύσεις τους), τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν» επέμεινε και πρόσθεσε: «Και αν δεν τις εκπληρώσουν, οι δόσεις δεν θα καταβληθούν».

Το ζήτημα που τίθεται τώρα, είναι να διαπιστωθεί «αν μπορούμε να πιστέψουμε τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης ή όχι» υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός, επισημαίνοντας πως «κατανοεί (…) τις πολυάριθμες αμφιβολίες που εκφράζονται στη Γερμανία».

«Εμείς (οι χώρες της ευρωζώνης) δεν συμφωνήσαμε σε καμιά περίπτωση σε νέες καταβολές, αλλά δώσαμε περισσότερο χρόνο (στην Ελλάδα) για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε.

Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της Μπούντεσταγκ πρόκειται να αποφανθούν την Παρασκευή σχετικά με την παράταση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για την εφημερίδα “Μπιλντ”, που δημοσιεύεται σήμερα, οι περισσότεροι Γερμανοί αντιτίθενται σ’ αυτή την επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Μόνο 21% καλούν τους βουλευτές να δώσουν το “πράσινο φως”.

Ενας στους πέντε γερμανούς δεν θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα
Μόλις ένας στους πέντε Γερμανούς (21%) τάσσεται υπέρ της παράτασης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της INSA για τη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτει τη συνέχιση της βοήθειας για την Ελλάδα. Η πραγματική πλειοψηφία των πολιτών και η πιθανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία βρίσκονται ουσιαστικά σε αντίφαση. Αυτό μπορεί να συμβεί, αλλά θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες, εάν γίνει ο κανόνας» σχολιάζει ο επικεφαλής της INSA Χέρμαν Μπίνκερτ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Bild, το 36% των Γερμανών που υποστηρίζουν τη συνέχιση της βοήθειας είναι ψηφοφόροι της Αριστεράς, το 32% των Πρασίνων και το 26% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD).
Ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) είναι μόνο το 11% και των Φιλελευθέρων (FDP) το 22%, ενώ ιδιαίτερα χαμηλό είναι το ποσοστό μεταξύ των ανδρών, των νέων και των κατοίκων της δυτικής Γερμανίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *