Ευ. Βενιζέλος: «Η Δικαιοσύνη είναι το κύριο θύμα των προηγούμενων 4,5 ετών» (βίντεο)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στην αναθεώρηση για τη Δικαιοσύνη παρότι έχουν αναφανεί τεράστια προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης», δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η Δικαιοσύνη είναι το κύριο θύμα των προηγούμενων 4,5 ετών», πρόσθεσε, ενώ επεσήμανε ότι αυτό το βλέπουμε στις συνεχείς αποκαλύψεις της υπόθεσης Novartis. Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις επί της υπόθεσης όπου «η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εσύρθη να ανασύρει από το αρχείο τις μηνύσεις που καταθέσαμε πριν από 14 μήνες ο κ. Σαμαράς, ο κ. Αβραμόπουλος και εγώ». «Αυτές οι μηνύσεις ήταν τριπλές, αφορούν πολιτικά πρόσωπα και αυτό το σκέλος έχει διαβιβαστεί στη Βουλή από τον Μάιο του 2018. Αφορά την επόμενη Βουλή, την επόμενη πλειοψηφία», πρόσθεσε.

Ακόμη, τόνισε ότι «οι μηνύσεις αφορούν προβλήματα σχετικά με την συμπεριφορά εισαγγελικών λειτουργών. Αυτό το σκέλος ανεσύρθη και υπάρχει και ένα τρίτο σκέλος που αφορά τους λεγόμενους κουκουλοφόρους προστατευόμενους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, των οποίων τα ονόματα – καλώς ή κακώς – αποκαλύφθησαν. Εχουν κατηγορηθεί ότι είχαν οι ίδιοι πολύ μεγάλη εμπλοκή και συμφέρον από την έκβαση της υπόθεσης αυτής. Αρα πρέπει να πάξουν να είναι προστατευόμενοι και να έχουν ποινική ασυλία».

«Φαντάζομαι ότι αυτό θα λυθεί, διότι βλέπουμε να εξελίσσεται ένα πρωτοφανές επεισόδιο ενδοεισαγγελικής σύγκρουσης που δεν έχει γίνει ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «όσα λέγαμε για κατάχρηση εξουσίας, εσχάτη προδοσία με την έννοια που έχει ο όρος τεχνικά στο ποινικό δίκαιο, αποδεικνύεται ότι ήταν εκφράσεις επιεικείς». Επομένως, «η επόμενη Βουλή πρέπει να αποκαταστήσει το κύρος και την ευταξία των θεσμών του κράτους».

Ερωτηθείς για τα συναισθήματά του έναντι του κόμματος που υπήρξε πρόεδρος ενόψει των εθνικών εκλογών, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε τα εξής: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος, αλλά και τόσο συλλογικός. Νομίζω έχω εκφραστεί και δεν θέλω να επανέρχομαι στα θέματα αυτά, ας μείνουμε στα μεγάλα που αφορούν το μέλλον του τόπου».

Πηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *