ΕΩΣ ΚΑΙ 600.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΧΑΡΙΣΟΝ

1Μία κιθάρα που χρησιμοποιούσε ο Τζορτζ Χάρισον στα πρώτα βήματα των Beatles, η οποία στο παρελθόν εκτίθετο σε μουσείο της Βρετανίας, θα δημοπρατηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη με τιμή εκτίμησης από 400.000 ως 600.000 δολάρια.

Η ηλεκτρική αυτή κιθάρα είναι το πιο περιζήτητο αντικείμενο της διήμερης δημοπρασίας ανάμεσα σε εκατοντάδες προσωπικά αντικείμενα των μεγαλύτερων αστέρων του ροκ, τα οποία ο οίκος δημοπρασίας Julien’s Auctions ελπίζει να αποφέρουν εκατομμύρια.

Ο Χάρισον είχε δανειστεί την κιθάρα όταν είχε δώσει τη δική του για επισκευή και είχε φωτογραφηθεί με αυτήν να παίζει σε συναυλίες, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου δημοπρασίας Μάρτιν Νόλαν.

“Ο Χάρισον έπαιζε με αυτήν στο κλαμπ Cavern στις αρχές της δεκαετίας του 60”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νόλαν αναφερόμενος σε νυχτερινό κλαμπ του Λίβερπουλ, απ΄όπου ξεκίνησε το θρυλικό συγκρότημα.

Την κιθάρα πουλάει ένας συλλέκτης στη Βρετανία, ο οποίος την είχε δανείσει στο μουσείο των Beatles στο Λίβερπουλ.

Η δημοπρασία αναμένεται να προσελκύσει θαυμαστές του συγκροτήματος, διασημότητες, μουσεία αλλά και τραπεζίτες της Wall Street που θέλουν να επενδύσουν.

Πηγη enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *