ΗΠΑ: Αυθεντικό το βίντεο της αλ Κάιντα για την επίθεση στο Παρίσι

1Η αμερικανική κυβέρνηση έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το βίντεο με το οποίο η οργάνωση αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (Aqpa) αναλαμβάνει την ευθύνη εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό είναι «αυθεντικό», ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Οι (αμερικανικές) υπηρεσίες πληροφοριών προσδιόρισαν ότι το βίντεο της οργάνωσης Aqpa είναι αυθεντικό» δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής διπλωματίας Μαρί Χαρφ χωρίς να επιβεβαιώσει με σαφήνεια ότι αυτή η ισλαμιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για την επίθεση της 7ης Ιανουαρίου στο Παρίσι κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι.

«Θα εξετάσουμε και την παραμικρή πληροφορία προκειμένου να προσδιορίσουμε με ακρίβεια τη σχέση μεταξύ των δραστών και της Aqpa, κυρίως ορισμένων μελών της οργάνωσης (…) Η έρευνα, σαφώς, συνεχίζεται» σχολίασε προσεκτικά η Χαρφ, διαβάζοντας ένα δελτίο τύπου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ομως «εμείς σκεφτόμαστε ότι αυτό (το βίντεο) πιθανόν έχει παραχθεί από το σκέλος της οργάνωσης που ασχολείται με τα μέσα ενημέρωσης» επανέλαβε η ίδια.

Σε συγκεκριμένη ερώτηση που της τέθηκε εάν οι ΗΠΑ θεωρούν επίσημα ότι η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο είναι άμεσα υπεύθυνη για την επίθεση, απέφυγε να απαντήσει.

«Εμείς θεωρούμε ότι οι δράστες είναι υπεύθυνοι για την επίθεση. Εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε να καθορίσουμε επακριβώς τη σύνδεση» μεταξύ των αδελφών Κουασί – των 2 γάλλων τζιχαντιστών που διέπραξαν την επίθεση – και του βραχίονα του δικτύου της Αλ Κάιντα, σημείωσε η Χαρφ.

tanea

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *