ΗΠΑ: Στρατιωτικές Cyborg ακρίδες για εντοπισμό εκρηκτικών υλών

1Η εύρεση εκρηκτικών υλών είναι κάτι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο. Τα μηχανήματα που ανιχνεύουν εκρηκτικά χημικά είναι ακριβά και ορισμένες φορές αναξιόπιστα.

Ζώα που μπορούν να μυρίσουν έξω βόμβες απαιτούν μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία για την εκπαίδευση τους. Μαγικά δυστυχώς δεν μπορούν να γίνουν και η ανίχνευση εκρηκτικών υλών είναι εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια και την προστασία.

Φτηνές συσκευές ανίχνευσης βομβών είναι σε ζήτηση από την αστυνομία, το στρατό, την ασφάλεια των αεροδρομίων, ακόμη και από κυβερνήσεις, όπως το Βιετνάμ και η Νότια Κορέα, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν ενεργά ναρκοπέδια που έχουν απομείνει από τον περασμένο αιώνα. Η λύση σε όλα αυτά; Ακρίδες.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον στο St. Louis προσπάθησαν να εμφυτεύσουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες σε ακρίδες, που θα επιτρέψουν να είναι τηλεκατευθυνόμενες, θα χρησιμοποιούν τις κεραίες τους για την ανίχνευση εκρηκτικών υλών, και ασύρματα θα αναμεταδίδουν τις πληροφορίες πίσω σε ένα χειριστή. Αυτά τα έντομα cyborg θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην περικοπή των δαπανών, την αύξηση της αξιοπιστίας ανίχνευσης, και, τελικά, να σώζουν ζωές.

Η έρευνα χρηματοδοτείται από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και επικεφαλής είναι ο καθηγητής Baranidharan Raman. Σύμφωνα με τον Raman, οι ακρίδες είναι μοναδικά έμπειρες στο μαζεύοντας νέες μυρωδιές. “Μπορούν να μυρίσουν μια νέα μυρωδιά που έρχεται στο περιβάλλον μέσα σε μερικές εκατοντάδες χιλιοστά του δευτερολέπτου” είπε.

Οι εξαιρετικοί αισθητήρες οσμής ακρίδες, καθώς και απλή δομή του εγκεφάλου τους, να τους κάνουν ιδανικοί υποψήφιοι για αυτές τις cybernetic εμφυτεύματα.

Οι ερευνητές μπορούν να εκπαιδεύσουν τις ακρίδες να προσδιορίσουν τις συγκεκριμένες οσμές, και με την εμφύτευση ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο των ακρίδων οι ερευνητές θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν πότε η ακρίδα ανιχνεύει την μυρωδιά. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ακόμη και με άλλες επικαλυπτόμενες οσμές ή σε διαφορετικό περιβάλλον.

Το Ναυτικό ελπίζει να έχει ένα λειτουργικό πρωτότυπο μέσα σε ένα χρόνο, και πλήρως λειτουργική ακρίδα cyborgs μέσα σε δύο χρόνια. Σύντομα, απαρατήρητες βόμβες και ναρκοπέδια μπορούν να αποτελούν παρελθόν.


ΠΗΓΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *